Bonsai

Zahradní fórum Vaše zahrada

Internet club Vaše zahrada je komunitou lidí, kteří mají zájem o pěstování zahradních rostlin.

Oblíbené odrůdy rajčat.

  • Přejít na stránku:

Oblíbené odrůdy rajčat.

Post Olga K »29.března 2009, 6:10

Oblíbené odrůdy rajčat.

Ann je post "29 března 2009, 21:53

Oblíbené odrůdy rajčat.

Post Olga K »30.března 2009, 10:18

Oblíbené odrůdy rajčat.

Zpráva Natalia_E »Duben 08 2009, 21:41

Oblíbené odrůdy rajčat.

Zpráva od jazdoma »21.7.2009, 17:24

Oblíbené odrůdy rajčat.

Ann je post "21.7.2009, 19:30

Oblíbené odrůdy rajčat.

Zpráva od Alencha »21.8.2009, 07:40

Udělám svůj skromný příspěvek, rajčata byla poprvé v mém životě pěstována letos v létě, nezávisle od sazenic až po ovoce :) Neexistují žádné zkušenosti. Možná jsou tyto informace velmi užitečné pro začátečníky, jako jsem já.

Zvýšené 4 hybridy: - Junior F1 (NK), Buyan F1 (NK), Ultrafast F1 (Elite Garden, Novosib), Extreme North F1 (Elite Garden, Novosib).
Všechny jsou dobré pro konzervování, všechny mají hustou kůži, ne masité, středně velké maso. Chuť nejoblíbenější Buyan (stěny jsou tenké, sladkokyslé) ​​a na Dálném severu (jasně vyjádřená "rajská" vůně a chuť, plody jsou kulaté, malé, tmavě zelené se žlutostí na koruně). Zbývající 2 hybridy pro můj vkus jsou "dřevité".
Samozřejmě tím, že roste nenáročně po celém Dálném severu. Sazenice je velmi silná roste do kompaktních čistých keřů do 40 cm, obecně jsem s nimi neudělala nic, jen občas se konala jen zálivka. Plody jsou malé a bohaté. Obecně připomíná malý strom s ovocem. Buyan velmi plodné, protáhlé ovocné plody. Ale Buyan, Junior a Ultra-zrající láska, aby se trochu vyplazili, vyžadují trochu tvarování a vázání.

Pro sebe jsem se rozhodl, že příští rok budu mít Buyan a daleký sever od hybridů, budu se snažit pěstovat více odrůdových odrůd, třeba cherry rajčátek. Prozatím jsem si na saláty koupil na trhu masitá a červená měkká rajčata
P.S. Rostla jsem rajčata jen díky tomuto fóru, děvčatům, díky

Oblíbené odrůdy rajčat.

Post Emmma »24. srpna 2009, 17:05

Oblíbené odrůdy rajčat.

Poselství Bee =) "24.srpna 2009, 18:02

Oblíbené odrůdy rajčat.

Ann je post "16 října 2009, 08:20

Věnováno Lyudmila-Moskva a všem, kteří se zajímají o exotické rajče.
Podmíněné hodnocení oblíbených odrůd podle výsledků testu z roku 2009.
Vzhledem k:
54 odrůd rajčat
Skleníkový skleník
Počasí - víte, jaké počasí bylo letos v létě.
Červená
Červená, zasadím trochu, většinou barevně.
Nepál. Kulatá rajčata jsou středně velká. Střední hustota Výrazná vůně a chuť. Popsán jako děti, choval jsem se spíše jako poločas, jen jsem mával více než metrem. Odolný proti praskání. Nevýhoda: není příliš plodná - 4 - 5 plodů na kartáč. - (odkaz nebyl nalezen) -
Kužel (z AI). Velkoplodý, ve tvaru srdce, plodný, indet. Docela chutné. Z nedostatků - to může prasknout.
Sibiřský III-ka. Pepř, těsný, det. Všechno je špatné: pozdní dozrávání, nízké výnosy. Dobrý vkus. A pro něj odpouštím všechno ostatní.
Z červené byly ještě Betta - nestojí proti kritice ani z hlediska výnosu nebo chuti, ale nejdříve. A Bloody Butcher je odrůda s bramborovým listem, jako je Tamina. - (odkaz nebyl nalezen) -
Chuť je jasná sladkokyslá. Brzy, ale nízké výnosy a podvozek. Dobrodeya - "pracovní kůň" - hybrid s dobrým výnosem, zbytek je průměrný. Jde k recyklaci. Kozák - malá rajčata, plodná, zdravá odrůda, bez chuti, vhodná pro celozávitové konzervy
Upřímně řečeno, ne.

Biko Lory
Černý ananas (aka Ananas Noire). Černá a zelená. Chuť je úžasná. Docela brzy. Středně velké ovoce. Trvalé, poslední ovoce odstraněné na konci září.
-(odkaz nebyl nalezen) -
Ruská 117 Jediný bicolor ve tvaru srdce pro dnešek. Chutné, plodné, stabilní, na rozdíl od popisu, ne pozdě. - (odkaz nebyl nalezen) -
Polární záře - středně raná odrůda, velmi podobná slavnému ananasu a chuti a velikosti ovoce.
Ananas je velmi chutná, pravděpodobně nejslavnější odrůda mezi bicolors. Nevýhoda: pozdní, náročné teplo. Toto léto, kupodivu, ukázalo jeho nejlepší stranu.
Bicolors je obecně dobrý. Pouze Golden Ananas se to nelíbilo - nějaká dřevina dopadla, není tam žádná bohatá chuť typická pro bicolors.

Pruhy (pruhované)
Ohňostroje. Pet Jeden z prvních velkých, dobrý vkus. Spolehlivý stupeň.
-(odkaz nebyl nalezen) -
COPYA. Žlutá růžová velryba. Mňam. Nevýhoda je příliš pozdě. - (odkaz nebyl nalezen) -

Růžové, karmínové.
Růžový med Mnohokrát napsala. - (odkaz nebyl nalezen) -
Chianty Roseová. Brzy velký-plodný, velmi chutný. Rajčata jsou kulatá. Bramborový list. Nedostatky nebyly zaznamenány. - (odkaz nebyl nalezen) -
Anna Ruská. Ve tvaru srdce, brzy, krátký keř, chutný.
Bylo tam mnoho růžových: šlechtic, tatínek, puffiner, sensei - vše ve tvaru srdce, vše o stejném tvaru, zvyku, chuti a výnosu. Sensei měl na některých plodech „dřevěná ramena“. Scarlet Candles se vůbec nelíbilo. Slíbili dobré uzly - fíky, ne lepší než ostatní. Ve stejné době, tele je děsivé, od kartáče ke kartáču kilometr. Zázrak Země - líbilo se mi to podle mého vkusu, ale velmi slabý steh, kvůli tomu výsledný nízký výnos - už ho nebudu vysadit.

Žlutá - oranžová.
Jižní opálení (a mosht, a ne on). Husté, voňavé, chutné, velké. Nádherné rajče. Jediná špatná věc je pozdě. - (odkaz nebyl nalezen) -
Zlato tety Gertie. Středně raná, plochá rajčata, středně velká. Nevýhoda - ze dna takového odpadu... obecně - jsou většinou neohrabané zdola.
-(odkaz nebyl nalezen) -
Auriga. No, je to konečně! Nemůžu to bez něj udělat! Oválná malá rajčata, velmi chutná. Tento rok byl velmi úspěšný. Poslední výstřel na začátku října. Nikdo z nich se neotřel.
Zklamaný Eldorado ze SibSad - vodnatá, průměrná chuť. Král Sibiřského letošního roku také zklamal chuť, možná nebudu zasadit víc.

Černá
Uhlík - časně tmavé rajče fialového odstínu (na obrázku je mírně podřízený). Nádherná chuť. Raný růst je průměrný. Nedostatek zdraví není nejsilnější. - (odkaz nebyl nalezen) -
Bradovo černé srdce je dnes jediné tmavé rajské srdce ve tvaru srdce. Stín je hnědý. Velké. Rostlina je vysoká. Mňam. Tam jsou nevýhody - inklinují prasknout, pozdní, výnosy nezřetelné. Ale stabilní, všechno, co jsem svázal, vzalo zralé až do konce září. - (odkaz nebyl nalezen) -
Purple Russian - také o tom mnohokrát psal. Jeden z mých oblíbených.
Nyagous - má rád chuť, ale její výnos je „chromý“.
Cherokee čokoláda - dobrý výnos, ale velmi pozdě, a zdraví je tak-tak, protože to, třetina plodin šel do ohně. Pro odpis. - (odkaz nebyl nalezen) -

Zelená.
Bažina. "Nejlepší."
Zelené rajče, které jsem dostal místo bezrozměrné odrůdy od sibsad. Velmi chutná, hladká rajčata, ne prasklá. Moc se mi líbil, nevšiml jsem si žádné chyby. - (odkaz nebyl nalezen) -
Německá zelená teta Rubie. Odrůdný dělník. Dobrá chuť, vysoký výnos. Nevýhodou je, že může prasknout.
-(odkaz nebyl nalezen) -

Malachit, Zelený ananas, Zelený Cherokee jsou horší než výše, a to buď z hlediska výnosu nebo chuti. Zelené tváře mají také velmi hustou kůži, hrubou - v důchodu. Zelený ananas - (odkaz nebyl nalezen) - je umístěn jako nejchutnější greeny, takže nevyzkoušeli náš Marsh.

Bílí
Velký bílý růžový pruh. Bílá Bicolor. Nemá co dělat v kategorii bicolorů - neodolá konkurenci ve výnosu. Bílá je nejchutnější.
SnowBAll - Sněhová koule. Mnoho středně malých kulatých plochých rajčat. Šel do konzerv. - (odkaz nebyl nalezen) -
Duch třešeň Vlastně jsem nepochopil, z jakých důvodů se dostal do třešně. Podle mého názoru je to velké. Rajčata jsou nadýchaná. Bush je velmi silný, výnos je nízký, ale dobrý zdravotní stav. - (odkaz nebyl nalezen) -

Cherry:
Brown Berry. Hnědá třešeň Z prvního místa jsem odstranil svou oblíbenou Black Cherry. Byly tam 2 rostliny, které se od počátku mírně lišily, dokonce i ve fázi prvního pravého listu. No, mám je podle metody Tanyi - Katie a zababahala v 1 díře. Jedna rostlina se vyznačovala silnějším růstem: vyšší, stonek je tlustší, ramena byla rozvětvená na 5. Rajčata jsou kulatá. Štíhlý sourozenec zaostával, kartáče byly jednoduché nebo rozvětvené až 2, rajčata mírně oválná a o něco větší. Chuť je velmi dobrá. Výtěžek je vzteklý pro třešně, zejména 1. keře. Zdraví je dobré. Vyhodil jsem 2 - 3 věci z obou. - (odkaz nebyl nalezen) -
G reen Hroznová. Velmi letos, potěšeni sklizní a zdraví. Celá sklizeň je neporušená. - (odkaz nebyl nalezen) -
Black Cherry. Vynikající velké pruhy, silný keř. Letos nebyla kopie úspěšná.
Teta Ruby Yellow Cherry - vtipná velmi malá rajčata. Chuť je podivně sladká kyselá. Výtěžek je směšný vzhledem k jeho malé velikosti. Žádné další saze.

Možná něco a vynechal. Znamená to, že si to nepamatoval a za to si nepamatuje.

http://forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=6831start=45

Tomato "Sakura" f1 - recenze

Dobrá rajčata Cherry

Velmi často jsem slyšel nadšené recenze zahradníků o rajčatech, jako jsou cherry rajčata, že jsou velmi chutné a sladké. Pro sebe jsem si vybral hybridu takových rajčat "Sakura" F1.

Tyto rajčata se mi vždy líbily. Můj odhad? že byl pojmenován podle stromu Sakury, který je pokrytý květinami. Tak tady - prostě ne květiny, ale malá rajčata. Zasazené, jako obvykle, sazenice. Všimli jste si všeho, co potřebujete a oblékání a zalévání na čas, téměř vady z nich. A nakonec se to všechno vyplatilo. Když je zasadili do skleníku a vyrostli. Je pravda, že rostly neuvěřitelnou výškou až k samému stropu skleníku. Ale je to v popisu od výrobce, že rostlina je vysoká, a opravdu jsem četl, že téměř všechny odrůdy cherry rajčat jsou jen takové velikosti.

Fotografie s popisem a vlastnostmi odrůdy:

A když se rajčata začaly červenat - tak krásně, jen se zvednete. Opravdu, jako cítil třešeň uvízl kolem všech větví. A nejsou zbaveni chuti. Velmi chutné, když jsem začal zkoušet, sotva se zastavil, tak cool, velmi sladký.

A co je velmi potěšeno - to je to, co jim nebolelo. A jako obvykle, sklizeň podlahy bude nemocná a to je vše. A s nimi se nic nestalo. Myslím, že letos rajčata "Sakura" opět rostou v mém skleníku.

Foto rajče na keři:

Můžete si také přečíst mé hodnocení na Tomato Fenda F1.

http://1mnenie.ru/reviews/tomat-sakura-f1/review-13738.html

Sakura Cherry rajčatová semena F1: 5ks

Cherry rajče Sakura.

Při pěstování rajčat se používá metoda sazenic. Sazenice se pěstují ve speciálních sazenicích.
a poté vystavena na stálém místě. Vhodné rozmnožovací místo by mělo být naprosto čisté, dezinfikované a dobře osvětlené. Doba pěstování sazenic je 9 týdnů v zimě, 6 týdnů na jaře a 5 týdnů v létě. Je velmi důležité pěstovat zdravé, silné, dobře vyvinuté semenáčky do stádia blízkého kvetení prvního štětce.

Výsev semen se provádí v kazetách nebo krabicích. Je možné použít několik typů secího substrátu.
Nejčastěji používaným kompostem rašelina-písek. Dobrých výsledků lze dosáhnout použitím hotových výrobků
rašelinová směs s přidáním vermikulitu v poměru 1: 1. Přítomnost vermikulitu v substrátu zabrání konsolidaci půdy po četných zavlažování. Jeho hygroskopičnost zároveň „vyhlazuje“ změny v úrovni vlhkosti mezi závlahy. Vlhkost směsi rašeliny při plnění kazet by měla být 50-60%. Výsev se provádí do hloubky 0,5-1 cm a semena rajčat zakoupených v internetovém obchodě "Semena Uralu" nepotřebují namáčení a předběžné vyklíčení. Poté se substrát pokropí perlitem, aby se zvýšilo světlo a získaly se vysoce kvalitní sazenice. Po výsevu jsou kazety nebo krabice zalévány teplou vodou (20-25 ° C) a umístěny do klíček po dobu 3-4 dnů s následnou kontrolou procesu klíčení. Teplota se udržuje na 22 až 24 ° C a relativní vlhkost vzduchu je v rozmezí 80 až 85%. V prvním týdnu je růst a vývoj sazenic silně závislý na teplotě; pokud je vysoká, zejména při slabém světle, jsou semenáčky vytaženy a budou slabé.

Vlhkost podkladu by měla být 75-80%, relativní vlhkost vzduchu je 60-65%. Kromě toho
navíc vyžaduje dobré větrání. Udržujte vlhkost půdy zavlažováním semenných boxů a kazet
podle potřeby. Pro zalévání použijte velmi jemný sprej a vyhněte se velkým kapkám na sazenice. Pokud povolíte nadměrné vysušení půdy, pak semenáčky zůstanou na sazenicích. Teplota vody pro zavlažování je nejméně 16-17 ° C, optimální 18-20 ° C.
Při vzniku výhonků zahrnuje systém elektrodiscence. Fitolampy jsou pro tento účel ideální. Ozařovací výkon: před sběrem - 400 W / m2, doba trvání prvních 2-3 dnů je 24 h / den, pak 16 h / den; po vyzvednutí - 240 W / m2, 16 h / den. Takové snížení elektrolytického leštění je nezbytné pro přípravu sazenic pro vylodění na trvalé místo v „dospělém“ skleníku, kde se nepoužívá elektro-radiografie.
Když jsou rostliny již dostatečně velké na to, aby mohly být přemístěny bez poškození,
obvykle 11-12 dnů po výsevu, mohou být semenáčky transplantovány, tj. otočte se dolů V této fázi vývoje jsou dva kotyledony vztyčeny a první pravý list je dlouhý asi 5 mm.

Vyhněte se přesazování sazenic brzy ráno, protože v této době budou rostliny tvrdé a křehké, což může vést k jejich poškození. Teplota podkladu nesmí být nižší než 18-20 ° C.

Pokud jsou semena zaseta do krabic, transplantací zvednutím části půdy rostlinou ze spodní části ruky,
uvolnění půdy a pečlivé umístění do kostky půdy. Vyvarujte se vytahování rostlin z půdy.
Při umísťování rostliny do šálku zatlačte půdu ve směru rostliny a ujistěte se, že kořeny jsou v dobrém kontaktu s půdou. Při vychystávání je kořen zkrácen o třetinu, což stimuluje tvorbu vláknitého kořenového systému.
Běžnou metodou je zasadit semenáčky do šálků „vzhůru nohama“ (otočením nahoru
spodní půdní kostky se sazenicemi). S touto metodou výsadby bude rostlina kratší a bude mít vzpřímenější zvyk. Stonek sazenice bude navíc po delší délce v kontaktu s půdou, což přispěje k rozvoji silnějšího kořenového systému.
18-20 dní po vyskladnění se semenáčky rozloží tak, aby se dosáhlo optima
osvětlení. Listy rostliny by se nikdy neměly překrývat. Umístěte 20-28 rostlin
na 1 m2. V závislosti na světle a vývoji rostliny by se semenáčky měly několikrát „pohybovat“,
změna hustoty stojících rostlin. Konečná hustota stání by měla být 16 rostlin na 1 m2.
(v závislosti na ročním období a hmotnosti závodu). Je velmi důležité zabránit pronikání kořenů do půdy,
pod kostkami. Bílý polyethylen nebo oboustranný film se obvykle nanáší bílou stranou nahoru na zem.

Obvykle po 25 dnech se do kostky zasekne malá tyč, která zabrání pádu rostliny.
Zalévání vodou z hnojiv by mělo být prováděno s ohledem na potřeby a rozvoj rostlin. Pro získání silných rostlin se doporučuje snížit teplotu jeden nebo dva týdny před přesazením. Udržování teploty 23 ° C po dobu 9 dnů vede k vytvoření 9 listů pod prvním kartáčem. Když se pod prvním kartáčem vytvoří méně než 9 listů, rostlina dosáhne příliš vysoké úrovně generativního vývoje pro tuto fázi (to znamená v době výsadby do půdy), což vede ke snížení výnosu.
Pokud rostlina vyvíjí příliš silné stonky, doporučuje se mírně snížit noční teplotu.
Zvýšení rozdílu mezi nočními a denními teplotami přispěje k prodloužení internodií a protažení výšky rostliny. Vysoké průměrné denní teploty také přispějí k prodloužení rostliny.

Normální sazenice před přesazením by měly být vyvážené z hlediska vegetativního t
generativní vývoj a mají následující obecné vlastnosti: pod první květinový kartáč by měl být 9-10 listů; internody musí být správně umístěny (průměrná délka - 5-7 cm, v závislosti na hybridu); stonek rostliny by neměl být příliš silný nebo příliš tenký.

Zasazené sazenice ve stálém místě vertikálně, nespadajícím do stonku. Existuje několik způsobů
umístění rostlin rajčete do skleníků. Nejběžnější pro neurčité hybridy

- dvouřadá: (90-100) + (60-70) x (50-55) cm, tj. vzdálenost mezi řadami rostlin 60-70 cm, mezi
stezky 90-100 cm, hustota stání pro rané zralé hybridy 2,4 rostliny / m2, pro základní výsadby - 2.5
rostliny / m2, sazenice jsou vysazeny v šachovnicovém vzoru. Semi-determinant hybridy jsou umístěny s velkým
zahušťování - 2,6-3 p / m2 (při pěstování v 1 stonku).

Po výsadbě se provádí zalévání (2-3 l / m2), režim teploty se nastavuje v závislosti na úrovni osvětlení. Při zamračených dnech ve skleníku je nutné udržovat teplotu vzduchu na 20 ° C během dne a 17 ° C - v noci, na slunečných dnech - 22 ° C, resp. 18 ° C. Po 2-3 dnech jsou rostliny svázány se svisle napnutým řetězcem a tento postup opakujte jednou týdně.

Ihned po zavázání se začnou tvořit rostliny. Formovat neurčité odrůdy v jednom stonku. V tomto případě se získá vyváženější rostlina s vysokou kvalitou ovoce.
K tomuto účelu se 2 kroky týdně provádějí krokovým krokem - odstraněním stepsonů, které mají délku 2-5 cm (ne více než 5-7 cm). Maskování se obvykle provádí ráno, nevlastní děti jsou odstraněny na zem.
Obvykle se polořadovka-determinant rajčata tvoří buď ve dvou stoncích nebo metodou periodické
reverzní odklonění osy rostliny každé 2-3 květenství, a použití nejsilnější jako výtok z útěku - podkistovoy stepson. Vrchol staré střílet štipka po formaci na to 1-2 štětce. 1-2 listy jsou ponechány nad posledním květenství. Tato metoda umožňuje vytvořit 14-16 kartáčů na zařízení.
Semi-determinantní hybridy rajčat pro koncentrovanou tvorbu rané sklizně mohou být tvořeny "ve 2 stoncích". Při této metodě je hustota stání 2-2,2 růst / m2. Druhý výstřel
na úkor nevlastního syna v prvním květenství. K tomu doporučujeme ponechat 1 boční únik výměny v blízkosti
hlavní stonek a kravatu závod v blízkosti položení postranní střílet pod první kartáč. Další 3 až 4 kartáče musí být vytvořeny na středním výhonku. Na straně natáčení je doporučeno vytvořit 3 kartáče, a pak udělat štipku. V závislosti na celkovém stavu rostliny se budou nové výhonky vyvíjet poté, co se sníží zátěž plodů - když má rostlina další energii k vývoji nových výhonků. Je důležité zajistit kontinuitu tohoto procesu obnovy a včasné krmení hnojiv přispívá k normálnímu průběhu tohoto procesu. V opačném případě ovoce na nové výhonky nezíská správné zabarvení a bude obtížné je odstranit společně s stonkem (kalichem). Účelem tvorby rostlin je regulovat vegetativní růst v závislosti na fázi vývoje a získat maximální možný počet plodů.

Neustále věnujte zvýšenou pozornost vrcholům rostlin rajčete. Vrcholy rostlin by měly být
vhodné tloušťky a tvaru a měly by mít světle fialovou (lila) barvu. To indikuje přítomnost dostatečné růstové energie. Na začátku dne musí být rostliny silné (zdravé)
a listy - vzpřímené. Na konci dne by listy měly být zvlněné, což naznačuje
na to, že v závodě byly po celý den aktivní životně důležité procesy. Mírný nárůst
teplota odpoledne zlepšuje transpirace a stimuluje růstové procesy v rostlině.

Známky indikující nadměrný vegetativní vývoj:
Se zvýšeným vegetativním vývojem rostlin lze pozorovat následující vlastnosti:
1. Relativně malý počet plodů na rostlině.
2. Nízká hmotnost ovoce vzhledem k vlastnostem této odrůdy.
3. Vrchol rostliny je příliš velký. Listy jsou zkroucené v kruhu, žíly jsou nadměrně tlusté. Horní květinový kartáč je příliš nízký a nad kartáčem je příliš mnoho listů. Nad horním kartáčkem jsou obvykle tři listy, což je asi 15 cm.
4. Květinové kartáče jsou příliš dlouhé a nerovnoměrné.
5. Plody správné formy se na rostlinách netvoří, mohou se vyskytnout velmi velké plody.
6. Špatná sada ovoce.
7. V horní části kartáče může tvořit listy nebo boční výhonky.
8. Stonky jsou hustěji pubertální.

Známky indikující nadměrný generativní vývoj:
Se zvýšeným generativním vývojem elektrárny lze pozorovat následující vlastnosti:
1. Relativně velký počet plodů na rostlině.
2. Vysoká hmotnost plodů vzhledem k vlastnostem této odrůdy.
3. Vrchol rostliny je příliš tenký a malý. Pozice top květinový kartáč je velmi vysoká:
Vrchol rostliny je umístěn méně než 15 cm nad horním květinovým kartáčem.
4. Nastavení ovoce je snadné. Pokud se rostlina vyvíjí nevyváženě, měla by být přijata nápravná opatření. Provádějte drobné úpravy a postupné změny. Reakce rostliny bude patrná během několika dní.

Odstranění postranních výhonků (pasynkovanie)
Je nutné odstranit postranní výhonky a vrcholy rostlin by měly být otočeny kolem vodicích nití jednou týdně. Neotáčejte špičkou kolem nitě, když je ještě relativně malá. Ujistěte se, že otočit horní přesně ve směru hodinových ručiček, aby se zabránilo "tlačí" rostliny, když vrcholy rostlin se obrátí na slunci. Při stavění se ujistěte, že postranní výhonek je zcela odstraněn, aby se zabránilo riziku infekce šedou hnilobou.

Nedovolte, aby výrůstky, protože rostlina tráví příliš mnoho živin.
za nic. Navíc, když je odstraněn velký nevlastní syn, vzniká velká rána, která může sloužit jako místo
pronikání houbových onemocnění.

Odstranění listů
V raných stádiích rostoucích starých a poškozených listů v dolní části rostliny by měly být odstraněny.
zlepšit cirkulaci vzduchu a snížit riziko kontaminace rostlin šedou plísní. Normální četnost odstraňování listů je rozpad 2-3 listů týdně.

Můžete se řídit následujícím principem:
Při sklizni z prvního kartáče musí být listy odstraněny před druhým kartáčem. S tímto přístupem bude kartáč
jasně viditelné a nebudou stínované. Obecně by rostlina měla mít vždy alespoň 15 listů, aby byla zajištěna dobrá asimilace živin a růstu.

Pravidelné zavlažování rostlin začíná ihned po výsadbě. Zachovat vodní režim elektrárny
je nutné vodu často a v malých dávkách. Pro rovnoměrné rozložení vody je nejlepší použít metodu zavlažování. Zalévání se provádí s ohledem na odpařování, sluneční záření, půdní strukturu, sílu plodin, větrání atd.

Pěstitel sám musí učinit správné rozhodnutí, pokud jde o načasování, rychlost zavlažování a hnojivo.
Pro zavlažování vždy používejte vodu s teplotou nad 15-16 ° C.
Při zavlažování rostlin se hladina živin v půdě, zejména dusíku, rychle sníží, proto se doporučuje kombinovat zavlažování s hnojením s přihlédnutím k výsledkům analýzy půdy. Koeficient spotřeby vody v zimním období plodin rajčat je 45-50 l / kg ovoce.
Půda by měla být neustále mokrá, ale ne mokrá.

Při neustálém nadměrném zavlažování se půda mění v kyselou a nedostatek kyslíku vede ke smrti kořenů. S nedostatečným zavlažováním se květy mohou odlupovat, plody se stávají mělkými. Při nepravidelném zavlažování je často pozorováno praskání plodů, zejména ve fázi zrání.

Půdní vlhkost v různých časech je následující:
 přesazení - počátek tvorby ovoce - 65-75% HB,
 začátek tvorby ovoce - první poplatky - 70-80% HB,
 první poplatky - konec vegetačního období - 80-85% HB.
Požadavky na kvalitu vody pro zavlažování:
 nedostatek kyselin a různých škodlivých nečistot;
 celkový obsah soli nejvýše 1000... 1200 mg / l;
Medium reakce média je téměř neutrální (pH = 6... 8);
 nasycení kyslíkem.
V kritickém období denní spotřeby vody se doporučuje vodu v malých dávkách
padá na poledne.

Výživa rajčat
Rostlina rajčat je poměrně náročná na podmínky minerální výživy. V počátečních fázích vývoje
spotřeba prvků je malá. Obvykle v tuto dobu dost těch hnojiv, které jsou vyrobeny na podzim
pod orbou. Systém kořenů rajčat má velmi nízkou absorpční kapacitu fosforu.
v počátečním období, zejména při nízkých teplotách půdy. Použití dusíku v hojném množství během tohoto období vede k silnému listí rostlin a posunu rovnováhy na vegetativní straně. Současně hlavní vrchol spotřeby připadá na období intenzivního plodění, kdy skončí účinek základních hnojiv. Během této doby je nutné aplikovat komplexní vodorozpustná hnojiva.

Výběr koncentrace baterií by měl být prováděn velmi pečlivě, protože rajče reagují ostře na nedostatek jakéhokoliv prvku.
Výskyt níže popsaných příznaků však ukazuje nutriční nedostatky
k určení nutričních požadavků rostliny je nutné analyzovat obsah
živin v půdě av listech rostliny.
Dusík (N) - Nejstarší listy se stávají chlorotickými a nakonec předčasně stárnou, zatímco mladé listy se stávají nažloutlé barvy. Rostliny mohou být zakrnělé.

Fosfor (P) - Listy jsou matně zelené barvy a pomalu rostou. Spodní strana listů
časem získává červenofialovou barvu. Starší listy jsou postiženy jako první a mohou
v případě vážného poškození předčasně stárnout.

Draslík (K) - Na listech se příznaky onemocnění objevují jako popáleniny na okrajích listů. Na starších listech
může se objevit interkonstální tkáňová chloróza, zatímco žíly zůstávají zelené. Symptomy se začínají objevovat na starších listech a, jak se nemoc zintenzivňuje, šíří se do mladších listů. Nedostatek draslíku může vést k takovým porušením, jako je otok ovoce, vnitřní zhnědnutí ovoce a nemocí, které se projevuje porušením procesu zrání ovoce.

Vápník (Ca) - Na listech, umístěných v horní části výhonku, dochází k chloróze proražených tkání a nekróze okrajů listů. Bod růstu (vrchol úniku) zemře v průběhu času. Vertex hniloba může být vyráběna na ovoci.

Na listech se tvoří intersticiální tkáň hořčíku (Mg) - chlorofylu, která se nejprve objevuje na starších listech a poté se šíří na mladší. Listový midrib zůstává zelený, zatímco intersticiální tkáně nekrotizují.

Síra (S) - Starší listy se stávají světle zelenou barvou a stonky a řapíky listů se mohou zbarvit do fialové barvy.

Bor (B) - Starší listy zbarví žlutě a stanou se křehkými a růstový bod se stává nekrotickým a umírá. Hrany starších listů a špiček listů jsou nekrotické. Plody mohou být také ovlivněny a korekční plochy rozptýlené po povrchu se mohou objevit na nich.

Měď (Cu) - Nejprve mladší listy uschnou, pak mohou získat modravě zelenou barvu a zvlnit nahoru. Silně zasažené rostliny jsou zakrslé a mají chlorotický vzhled.

Železo (Fe) - Na mladších listech dochází k chloróze propletených tkání, následuje generál
zažloutlé listy. Listový midrib obvykle zůstává zelený.

Mangan (Mn) - Interstitonová chloróza se vyskytuje na mladších listech, následuje nekróza listové tkáně. Současně zůstane polovina listů zelená.

Molybden (Mo) - Na starších listech dochází k zežloutnutí a nekróze okrajů listů, které se nakonec rozšíří na mladší listy. Tento typ nutričního deficitu je u rostlin rajčete vzácný.

Zinek (Zn) - Listy zesílí a stočí se dolů. Listové stonky se mohou zkroutit.

Sklizeň
Doporučuje se sbírat plody 3-4krát týdně. Dělej to vždy ráno, protože v tomhle
ovoce mají největší hmotnost a nejlepší kvalitu.

Dokončení kultivace
Když se blíží konečné fázi pěstování kultury, je obvyklé odstranit růstový bod z rostliny.
(vrchol úniku) 2 listy nad nejvyšším květinovým kartáčem. Špička je odstraněna alespoň
7 týdnů před očekávaným datem odstranění kultury ze skleníku. Vždy nechte jeden útěk na vrchol.
rostlin ke stimulaci toku mízy. Když je tento výhonek dostatečně velký, měl by být vyjmut s výjimkou dvou listů. Nad nejvyšším kartáčem by měly být vždy dva listy a jedna strana střílet. Po odstranění posledního ovoce odstraňte zbytky rostlin ze skleníku. Skleníková místnost by měla být pečlivě vyčištěna, půda by měla být dezinfikována, po které můžete připravit skleník pro pěstování další plodiny.

http://semena-urala.ru/internet-magazin/semena_ovoschnyh_kultur/semena_tomata/semena_tomata_cherry_sakura/

Sakura F1

Poslal Sandr dne 8. srpna 2016 v C

Doporučené příspěvky

Chcete-li odesílat zprávy, vytvořte účet nebo se přihlaste

Musíte být členem, abyste mohli zanechat komentář.

Vytvořit účet

Zaregistrujte si nový účet v naší komunitě. Je to velmi snadné!

Přihlaste se

Máte již účet? Přihlášení do systému.

Články

Rajčata: Hledáte perfektní odrůdy
  • 1
  • 2
  • 3

Igor Pechurin, 2. prosince 2018

  • 68 komentářů
  • 10,796 zobrazení
  • Komentář Russi
  • St v 7:07
  • Weevil na jahody

    Od Sweet, 12. listopadu 2014

    • 3 komentáře
    • 390 zobrazení
    • Komentář Nik
    • Pondělí v 22:51
  • Malina v zahradě

    • 18 připomínek
    • 1,895 zobrazení
    • Komentář Tan4ik
    • Pondělí v 18:42
  • Fotografie denlily na stupních

    Od rajče, 19. července 2014

    • 18 připomínek
    • 904 zobrazení
    • Komentář Felipendula
    • 26. února
  • Pěstování lilií - výsadba, péče, přesazování

    • 13 připomínek
    • 695 zobrazení
    • Komentář ytanya
    • 24. února
  • Stručná doporučení pro pěstování rajčat
    • 1
    • 2

    Igor Pechurin, 2. prosince 2018

    • 28 komentářů
    • 4,636 zobrazení
    • Komentář Igora Pechurina
    • 12. února
  • Podmínky plodů a akumulace cukrů malinových odrůd

    • 0 komentářů
    • 463 zobrazení
    • Autor Tomato
    • 28. ledna
  • Dvě malinové plodiny za sezónu

    • 0 komentářů
    • 586 zobrazení
    • Autor Tomato
    • 27. ledna
  • Obrázky

    Zprávy

    Blog položky

    Dnešní narozeniny

    Nové oznámení:

    • Aktivita
    • Domů
    • Fóra
    • Katalogy odrůd
    • Katalog odrůd rajčat s fotografiemi
    • S
    • Sakura F1


    Stránky používají soubory cookie, které vám umožňují rozpoznat vás a získat informace o vašich uživatelských zkušenostech. Návštěvou stránek tohoto webu vyjadřujete souhlas s používáním a ukládáním souborů cookie do zařízení.http://www.tomat-pomidor.com/forums/topic/5644-%D1%81%D0%B0%D0%BA%D1%83% D1% 80% D0% B0-f1 /

    Sakura F1 | Sakura rajče

    Žádná minimální objednávka!

    Odeslání dobírky je možné - objednávka je zaplacena v okamžiku převzetí.

    Katalogy rostlinných semen Enza Zaden - lze stáhnout na odkazech

    Důležité! Pokud si nejste schopni objednat, nevím, jak to udělat, nebo máte nějaké další dotazy - volejte +7 (8412) 251016 - vždy vám pomůžeme a přijmeme objednávku telefonicky. Můžete si také objednat hovor - je to zcela zdarma, zavoláme Vám zpět!


    Klikněte na tento odkaz a požádejte o zpětné volání zdarma!

    Na čísle +79273753405 Viber, Telegram, Whatsap jsou připojeny, můžete nám napsat, zavoláme Vám nebo se s vámi poradíme.

    Máte potíže s objednávkou? Objednávka není obtížná, postupujte podle pokynů:

    Produkty jsou rozděleny do 2 kategorií

    • K dispozici - tento produkt bude mít tlačítko koupit
    • Podle objednávky - takový produkt bude mít tlačítko na objednávku. Platba nastane po dostupnosti.

    Po klepnutí na tlačítko „Koupit“ / „Objednávka“ vyberte položku, kterou se vám líbí.
    • Chcete-li změnit množství zboží nebo odstranit položky, přejděte do košíku. Klikněte na tlačítko "Pokladna".
    • Zvolte způsob přepravy. Dodáváme po celém Rusku.
    • Z dostupného seznamu vyberte způsob platby.
    • Potvrďte svou objednávku kliknutím na příslušné tlačítko.
    • Naši manažeři Vás budou kontaktovat, aby vám objasnili informace o objednávce.

    • Typ rostliny: silný, otevřený; prodloužené internody
    • Uspořádání listů: horizontální
    • Vývoj štětce: rychlý
    • Tvar ovoce: kulatý
    • Hmotnost ovoce: 18-22 g
    • Hustota ovoce: Husté ovoce
    • Barva ovoce: tmavě červená
    • Stabilita HR: ToMV: 0-2 / Ff: A-E / Fol: 0,1
    • IR stabilita: Ma / Mi / Mj
    • Spolehlivý hybrid.
    • Rané a vysoce výnosné třešňové rajče pro jednu sklizeň.
    • Vynikající chuť a kvalita ovoce.
    • Vysoká prodejnost a udržení kvality.
    http://greenagri.ru/professionalnye-semena-1/professionalnyee-semena-ovoshej/tomat/sakura-f1-sakura-enza-zaden-enza-zaden

    Sakura F1 Organic Tomato Seed Indot. cherry brzy env. 18-22 g. (Enza Zaden / Vitalis)

    Je to důležité

    Žádná minimální objednávka!
    Vyžaduje se však platba předem:

    • pro objednávky do 200 UAH;
    • na zboží v rámci objednávky - 100% záloha;
    • v každé objednávce dar.

    Způsoby dodání

    Každý den:

    • Nová pošta
    • Ukrposhta
    • Autolux

    S objednávkou vyšší než 2 500 UAH a hmotností do 500 gramů - doprava zdarma (od 12,15.2018 g)

    Slevy

    Při objednání na 3 000 UAH - 3% sleva, 5 000 UAH - 5% sleva, 10 000 - 10% sleva

    Slevy nejsou kumulativní!

    Přeprava

    Ukrpochta:

    • dobírka - od 35 UAH (za balíček) + 8 UAH a 1% z částky na dobírku
    • Záloha - 35 UAH

    Nová pošta:

    • dobírka - od 40 UAH + převod peněz 20 UAH + 2%
    • záloha - od 40 UAH

    Autolux:

    • dobírka - od 25 UAH + za dobírku 15 UAH + 2% z ceny balíku
    • záloha - od 25 UAH

    Získejte dárky objednávání online

    Každý zákazník, který provede objednávku on-line (registrací v obchodě a nákupem prostřednictvím koše) obdrží dárkový časopis "Supermarket Seed", balení semen a kalendář (vložený do objednávky od září do ledna).

    Kontakty pro objednání v areálu ATO

    Přijímáme objednávky na zeleninová semena z oblasti ATO

    Telefon: 066 061 04 03

    Tomato Sakura F1 Popis:

    Sakura F1 - neurčitá, raná rajčata, třešeň, jejíž hmotnost je 15-20 gramů. Hybrid je vysoce produktivní, má vynikající chuť. Plody jsou husté, kulaté, příjemné červené barvy. Rostlina je silný, otevřený typ, kartáč, který je rozvětvený a velký. I při nedostatečném osvětlení a nízkých teplotách vykazuje hybrid dobré spojení. Sakura F1 se doporučuje růst v prodloužené kultuře za sníženého světla.

    Semena rajčat Sakura F1 (Enza Zaden / Vitalis) může být ve dvou typech balení:

    - originální balení (od výrobce)

    - Supermarket Obaly na semena.

    Pokud potřebujete semena pouze v originálním balení, uveďte to v komentářích k objednávce nebo informujte obchodního poradce při telefonické objednávce.

    Výrobce si vyhrazuje právo změnit konstrukci obalu, barvu a dostupnost úpravy osiva.

    Pokud v této pozici není balení s příslušným počtem semen - řekněte to nášmu prodejnímu manažerovi - on se pokusí pomoci vám otevřít obal nebo navrhnout vhodný analog.

    http://semena.cc/ru/10207-sakura-f1-organi-semena-tomata-indet-ranneho-cherri-enza-zadenvitalis.html

    Rozmanitost rajčat F1 - recenze

    Negativní recenze

    Chci říci o hybridním usmanf1. Hybridní nekudyshniy. Popis se neshoduje s realitou. Nikomu to nedoporučuji zasadit.

    Letos jsem zasadil Pink Dream. Nelíbilo se mi to. Zasazen ve skleníku, výška 80-100 cm.

    Plodná, brzy jedna z prvních, která zčervená, ale chuť. tvrdé, kyselé patro.

    Žádné srovnání s růžovým spamem není. Led ve třech kmenech rajčata nejsou velká 70-80gr.

    Všichni byli s nosem a jeden keř je kulatý, bez nosu. Nebudu ho znovu zasadit.

    Některé nevýhody za velmi vysokou cenu.

    Semena rajčat Royal Sluis "President F1" - Nesmysl, už nikdy nekoupím.

    V poslední době se onemocnění rajčat stala velmi běžnou. A co ne. Dříve, o takových nemocech a nikdy neslyšel. Tam byla vždy dobrá sklizeň rajče, vynikající konzervace. A za posledních pět let přijde nějaký přímý útok, pak bude pršet a všichni se zčernají, pak se zhroutí skvrny na plodech a něco jako rajče a vy si vyberete ten dobrý, a jak to rozsekáte - to je bílé uvnitř a se žilkami. Příbuzný chválil holandské odrůdy. řekl. že sousedé všichni rajčata jsou pryč, a jel s kbelíky a všechny jsou tak krásné, ale chutné. Také jsem vzplanul. koupil Holanďany a mezi nimi byla i tato odrůda. Zasadil a čekal na nádhernou sklizeň. Tomato bylo hodně. ale všichni pacienti, suchí a ne šťavnatí, i když jsou hozeni proti zdi, nebudou prasknout a nebudou praskat jako dlážděná kostka. Vypadá to krásné, bílé a drátěné uvnitř. Po zachování téměř všechny banky vybuchly, protože rajčata uvnitř jsou nemocná. A ti, kteří nedokázali explodovat, byli schopni to zkusit - není možné, žíly a žíly nejsou okusující. Stručně řečeno, úplný nesmysl. Už nikdy takové dobro nekoupím. Lepší než náš nováček a dary nikdo nikdy nepřinesl nic.

    Také jsem přestal být veden k takovým semenům: kvalita semen sama o sobě nechává mnoho žádoucího. Pěstuji si svou milovanou růžovou „Bull Heart“ atd. - semena z mé zahrady a dobré výnosy každý rok. A jen chemie a fytosporin mě zachrání před nemocemi.

    Ultra raná rajčata Lyubasha F1

    Přistál jsem s Lyubashvem, který přišel s obtížemi - nejsem s nimi nadšený, na šesti křoví 2-3 kartáčů s ovocem, více než 1, 2 metry, keře jsou velmi skromné, nic jsem z toho slíbil. odpovídám vašim příběhům, v příštím roce se pokusím znovu zasadit a pokud bude stejný výsledek s firmou Partnera více, nebudu kontaktován - je to škoda za peníze a práci

    Neutrální recenze

    Velmi dobrá a krásná prodloužená rajčata! Velmi plodné a chutné! Nevýhodou tohoto hybridu je, že je v polovině sezóny.

    Semena rajčat Black cluster viděl v katalogu nových produktů v obchodě "Semena" na výstavě hospodářských úspěchů (Moskva).. Rozhodl jsem se koupit, bez ohledu na drahé ceny 140 rublů. pro 10 ks. v sáčku. Za prvé, to bylo zajímavé vidět skutečné černé ovoce, tak exotické, a za druhé, prodávající chválil je, říká, že zasadil v loňském roce, rajčata jsou velmi chutné a sklizeň není špatná.

    V březnu jsem je vysadil na semenáčky, vznesl je jako všechna ostatní rajčata v otevřeném poli a zemědělské vybavení se nelišilo.

    Ale zároveň, nabízí k pěstování sazenic ve věku 55-70 dnů, kdy hrozba mrazu prošel. To znamená, že sazenice by již měly být s ovocem, které se chystají dozrát. Oh, hloupý výrobce. Ve skutečnosti jsem je shromáždil ve druhé polovině srpna, zcela nezralé. A který dozrával na křoví, doslova za pár dní, všichni skukozhilis, i když rajčata jiných odrůd zůstala normální. Ale v místnosti, kde jsou po dlouhou dobu uloženy, stále zbývají zbytky, ne jeden z nich byl rozmazlený, malé černé ovoce s červeným sudem trochu vyschlo. Svítí jako máslo omítnuté.

    Tato plumová pachuť se mi nelíbila. Bez chuti švestka, cítil nepříjemný květ na jazyku. Z 10 semen bylo vysazeno pouze 2, zbývajících 8 je. Nevím. co s nimi dělat. Chcete-li zasadit je jako dekorace pro květiny, tak keře v této odrůdy jsou ošklivé, listy jsou drsné, i když kartáče s ovocem vypadají dobře. A může jim dát šanci a znovu zasadit pár semen? A najednou. Konec konců, letošní léto bylo extrémní.

    Léto 2016. rozhodla se dát těmto rajčatům šanci. Znovu zasejte pár semen. Oba šli dobře. Přistál je v květnu ve skleníku. Léto bylo horké, rajčata se vyvíjely dobře, dokonce i čas na červenat se keře. Včetně rajčete Black Cluster.

    Letos to chutnalo lépe. Dala dobrou sklizeň, spodní ruka ležela přímo na zemi.

    Dobře skladované, poslední ovoce rozřezané na salát týden před novým rokem. Ale už je nebudu zasazovat.

    Obecně platí, že tentokrát můj sen o elegantní, ampelous bush pokryté malými rajčaty se nepodařilo. Ale stále, rajče F1 "Cherry Falls" ukázal dobrý výsledek. Ze zkušenosti vím, že ne každý rajský keř rostoucí v bytě může produkovat ovoce. A s "Cherry Falls" se mi podařilo sbírat nějaké a sklizně! A to je v podmínkách atypicky chladného léta 2017, kdy se nic nezvýšilo.

    Tuto rozmanitost semen však nemohu velmi ocenit. Dal jsem tři hvězdy, ale nejen kvůli tomu, že keř nerostl u všech druhů, ale také kvůli křehkosti větví. Něco chovatelů nedokončilo. Nebo alternativně jsem udělal něco špatného. Semena rajčat F1 "Cherry Falls" "Agronika" Nedoporučuji.

    V nadcházející sezóně jsem se rozhodl vrátit se k hybridům. Ale jen pro celý konzervování. A to jen proto, že mořské odrůdy mě nesklízejí. Rip nerovnoměrně, na rozdíl od hybridů. Není tak hladký.

    Pro mě hybridy mají 2 minusy - ne chutné a husté.

    Mnoho hybridů se nelíbí, protože chuť, ale hybridy jsou také jiné, existuje více odrůd v odrůdách, a mnoho zde na fóru chtějí nejen vysoce výnosný, ale také. krásná, zajímavá a tato odrůda. No, s odrůdová semena můžete sbírat, pro sebe a pro výměnu, jako dárek, a hybridy je třeba koupit semena, a ty, které jsou dobré, jsou poměrně drahé, často mnohem dražší než odrůdy.

    Chuť je samozřejmě jiná, někteří lidé nemají rádi hustou kůži, a pro mě, například, moření hustší, tím lépe, samozřejmě v rozumných mezích.

    Pozitivní hodnocení

    Teď budu závod pouze to rajče, přežil sucho 2016. Ukrajina Ternopil. Výnos je velmi odolný vůči fitoftoru, na některých křovinách jiné odrůdy, kterou začal, ale ne na Tolstého. Od plíseň ošetřená pouze jednou v polovině června.

    Elena Nádherná odrůda. Jediný, který jsem netrpěl fytophthorou

    Vysoce výnosné hovězí rajče, odolné těžkým kontinentálním podmínkám. Plody jsou ploché a kulaté, lehce žebrované. Uzavřený typ pouzdra poskytuje odolnost proti spálení sluncem.

    200 g. Všechny plody jsou rovnoměrné, kropení zápěstí. Rostlina je velmi silné ovoce až do 100ks na keře.

    Odolává teplu, rajčata jsou velmi krásná, kvalita je vynikající.

    Vyžadují dobré podvazky

    Semena této odrůdy získaná náhodou. Teď nemám možnost zabývat se rajčaty. Byli však v obchodě a syn mi sem přinesl semena s mým jménem. Bylo to pro mě zajímavé, četl jsem, že péče je jen v zalévání. Tak jsem si myslel, že je to nutné.

    9. července vzal první sklizeň, ale rajčata ještě nebyla zralá, sbíral pětlitrový kbelík největší a myslím si, že zbytek poroste lépe a tyto domy dozrají. Půjdeme na dovolenou do Turecka. Musel jsem uklidnit keře. Po návratu z cesty byla moje rajčata v kbelíku už celá červená, takže 4. srpna jsme vyzkoušeli první rajčata této odrůdy. 5. srpna jsme se vydali na naše stránky, shromáždili 4 kbelíky po 10 litrech, ale odstranili nejen červené, ale i zelené ve fázi zralosti. Bylo nutné sbírat, aniž by čekali, až zrají, keře byly všechny ležet na zemi kvůli závažnosti ovoce, navzdory skutečnosti, že jsem je svázal, ohnuli mé podpěry. Na takovou plodinu jsem nepočítal. Keře nebyly vysoké asi 50 cm na výšku, velmi silné, všechny větve jsou tlusté, ale rajče se ukázaly být mnoho a jsou všechny velké, těžké, některé větve dávaly trhliny. Nedotýkal jsem se nic tak, abych neporušil křoví, ale jen sbíral rajčata. Nakonec, se 14 křovím přišlo 8 desetlitrových rajčatových kbelíků.

    Rajčata jsou šťavnatá a chutná. Ale jakmile byla první rajčata sbírána, byla kyselá, pak ležela a sladká. Jsou skladovány po dlouhou dobu, jsem v lednici více než měsíc a jsou velmi krásné, nevyblednou a nezhoršují se.

    Poslední rajčata shromážděná 5. září a vytáhla keře, ale ne všechny. Několik keřů bylo ponecháno se stále zelenými rajčaty a když jsem znovu přišel, 19. září, moje opuštěné keře byly všechny ohromeny fitofthora, zbývající rajčata a keře musely být odstraněny úplně. Zajímavé je, že si někdy roztrháte křoví a tam je ještě kvetení, ale tyto křoviny byly již zcela bez ovoce a žádné známky pokračujícího plodění, ani vaječníků, ani ovoce. "Irishka" okamžitě dává vše, co může. Je pro něj obtížné a kromě zalévání je nutné ji navázat lépe, aby každá pobočka měla spolehlivou podporu.

    Byl jsem spokojen s odrůdou a nevím, jak to bude příští rok, ale tento rok byl obecně velmi příznivý pro rajčata, teplý as minimem deště. Možná proto nebyla fytophtora poražena a sklizeň je velká.

    Tomato F1 Prezident

    Bydlím na Sibiři a několik let jsem si vybudoval skleník, v němž rostly rajčata. Prezident zasadil poprvé a byl velmi překvapen tímto rajčaty (v dobrém slova smyslu). Keře vedly ve dvou stonkách, jak je uvedeno na balení semen. Pasynki se neustále odtrhl. Fed se často používá hlavně organické hmoty (mullein ředěný vodou). Ačkoli toto rajče je také nejstarší, měl jsem ovoce až do samotného sibiřského podzimu, přesněji do poloviny října. A to bylo nutné vytáhnout stále zelené keře s novými vaječníky, když začaly mrazy, skleník musel být rozebrán. Ty rajčata, která sbírala zelenou a hnědou, dokonale přežila v domě. Někteří z nich zůstali v lednici až do 10. prosince! Vřele doporučuji tuto odrůdu a já ji určitě budu pěstovat sám.

    Líbilo se mi rajče FIFTI (50) f1 ze Semko-Junior.

    V únoru jsem ho zaséval v časném zrání a na konci června dozrál stejně jako na obrázku, s malým nosem a chutným, chutnějším než Pyshka a zjevně neviditelným (Sib. Garden). A tito dva byli plodnější.

    Stále jsem si koupil stejný balíček semen pro rok 2015. Ale, zatraceně, čerstvé obaly, strana je jiná. Přemýšlejte o tom teď.

    V loňském roce jsem vyrostl Tolstého F1, paty keřů pro zaručenou sklizeň. Čistý keř, přísně jsem pasykovala. - štíhlé, kompaktní, kartáče se překrývají, plody média. Chuť pro hybridní OK. Dobrý technický stupeň. Zdálo se, že chce více vody - jakmile v srpnu snížil zalévání, byl trochu rozrušený a téměř přestal růst, vyháněl již svázané kartáče a znovu zaplavil v podzimních deštích. Obecně platí, že takový čistý hybrid. Letos se budu opakovat, 4 keře.

    TOMATO DIABOLIC F1

    Samozřejmě, že rostlina rajčata, především, aby je všechny jíst v létě, ale pak musíte myslet na zimu taky. A nejchutnější rajčata nejsou vždy nejplodnější. Proto jsem si vybral Diabolský hybrid, abych získal dobrou sklizeň, a nemýlil jsem se. Rajčata odpovídalo všem jeho deklarovaným vlastnostem a všechny jeho plody byly bezpečně položeny na nejrůznější zvraty: adzhiki, marinády, lecho a další.

    Semena SeDeK Tomato Chocolate F1

    Tuto odrůdu pěstuji tři roky. Rodina je potěšena, takže letos budu vysazovat 2 balíčky! Maso je sladké, ne vodnaté. Rostlina je velmi vysoká až 2 metry. Odolný vůči nemocem. Pěstuji všechna rajčata v jednom stonku, takže je pěstuji dvakrát větší, než je uvedeno na obalu. Dítě běžící kolem skleníku během dne jistě vybere některá rajčata, navzdory tomu, že roste dalších 35 druhů rajčat, nemám čas na sklizeň. Velké rajče, doporučuji všem.

    http://otzov-mf.ru/tomaty-f1-otzyvy/

    Publikace Trvalých Květin