Kaktusy

Lék Decis Profi - návod k použití, složení, recenze

Decis Profi je insekticidní pesticid, patří do skupiny peritrocidů. Ovlivňuje většinu škůdců, je široce používán ve velkých zemědělsko-průmyslových komplexech při pěstování obilovin, většiny kořenových plodin, křížovitých a zahradních stromů. V letních chatkách se nejčastěji používá k boji proti hmyzím škůdcům na bramborách a řepě, rajčatech, zelí a jabloních.

Stručný popis insekticidu

Lék Decis Profi - kontaktní insekticid se širokým spektrem účinku má akaricidní účinek, tj. Zabíjí klíšťata. Kromě toho se používá proti můrům, mšicím, kořenům a křískovitým muškám, broukům bramborovým, blechám zelným, můrům a lopatkám.

Výrobce Decis Profi je Bayer. Ve vzhledu se jedná o granule, které se dobře rozpouštějí ve vodě. Výhodou léku je jeho rychlé kontaktní působení. Lék začíná působit na parazity jednu hodinu po postřiku a na první den je patrný znatelný účinek. Doba ochrany trvá 14 - 20 dní v závislosti na typu zpracovávaných plodin.

Decis Profi je kompatibilní s většinou pesticidů (fungicidy, akaricidy, insekticidy), regulátory růstu a hnojivy. Nemá vlastnost odporu, která není návyková. Jedná se o vynikající lepidlo, které se dlouho nevypírá sedimenty.

Věnujte pozornost! Decis Profi se nesmí mísit s přípravky, které způsobují alkalickou reakci. Při přípravě roztoků si pozorně přečtěte návod na smíšené drogy.

Složení a přínosy léčiva

Léčivou látkou přípravku Detsis Profi je deltamethrin (250 g / kg). Účinná látka způsobuje nevratné změny v nervovém systému parazitů, což vede k eradikaci škodlivého hmyzu.

Je zde také samostatný nástroj Deltamethrin, který se používá nejen v zemědělství, ale také pro dezinfekci obytných a průmyslových prostor. Deltamethrin je špatně rozpustný ve vodě ve srovnání s lékem Decis Profi. Decis Profi má další výhody:

  • koncentrovanější;
  • nemá fytotoxické vlastnosti;
  • méně škodlivé pro lidi a teplokrevné živočichy;
  • výhodnější použití - měření, ukládání, rozpouštění;
  • urychlené kontaktní působení a lepší biologická aktivita;
  • možnost kombinování s jinými prostředky.

Chemický průmysl také vyrábí další produkty na bázi deltamethrinu. Analogy Decis Profi jsou insekticidy:

  • Supermethrin, Decamethrin, Splender,
  • Butoflin, Deltacid, Fas, Butoks,
  • Vesta, K - Obiol, K - Edema, K - Otrin, NRDC - 161.

Příprava roztoku Decis Profi

Použití přípravku Decis Profi se provádí pomocí kapalného roztoku:

  • 1 g insekticidu / 10 litrů vody.

Roztok této koncentrace se považuje za funkční. Na jedné vazbě bude zapotřebí 7 litrů - 15 litrů pracovního roztoku, v závislosti na typu kultury hmyzu.

Pro přípravu kapalné kompozice se léčivo nejprve zředí v malé části vody a pak se upraví na požadovaný objem. Pro vaření, musíte použít oddělené nádobí, které jsou pak důkladně omyté sódou a horkou vodou.

Detsis Profi se stříká v oblačném, ne deštivém počasí. V horkém období se rozhodnete zvládnout večer nebo ranní hodiny. První ošetření na všech kulturách se provádí s příchodem prvních jedinců parazitického hmyzu.

Věnujte pozornost! Pracovní roztok není skladován, musí být použit ihned po přípravě.

Bezpečnostní opatření při používání insekticidů

Insekticid Decis Profi je klasifikován jako středně toxický pro člověka v třídě 3, je však vysoce toxický pro včely a je klasifikován jako nebezpečný. 1. Insekticid je zakázán pro použití v rybářských oblastech a v blízkosti vodních útvarů.

Aby se zabránilo vniknutí chemikálií do jícnu během práce, je zakázáno brát přestávky k jídlu, pití nebo kouření. Příznaky otravy Decis Profi - nevolnost, roubík, slabost, závratě. Při prvních příznacích nepohodlí vyhledejte lékařskou pomoc.

Když se léčivo dostane do styku s kůží, je nutné látku odstranit vatovým tamponem nebo čistým hadříkem namočeným v roztoku sody, který neutralizuje léčivo. V nepřítomnosti sody se používá studená tekoucí voda. Oční sliznice je také ošetřena vodou, oplach by měl trvat nejméně 15 minut a oči by měly být otevřené.

Lék není uložen s léky as jídlem. Je zakázáno házet nádobí z roztoků do kontejnerů na odpadky v obytných prostorách a vodních útvarech. Likvidace se provádí spalováním. Skladujte Decis Profi na nepřístupném místě, při teplotě –15 ° C - + 30 ° C.

Přehled

Doporučujeme číst:

Návod k použití pro rostliny

Decis Profi se používá výhradně podle návodu, protože nadměrné množství chemikálií může poškodit živé organismy. Ve velkých farmách se tento lék používá pro ovocné druhy, obiloviny, kořenové plodiny a téměř všechny druhy rostlinných plodin. Na osobních pozemcích se tento insekticid používá častěji pro brambory a rajčata, zelí, jablka a řepu.

Brambory:

Decis Profi na bramborách se během vegetačního období používá nejvýše dvakrát v intervalu 20 dnů. Postřik se provádí s výskytem prvních jedinců brouka bramborového Colorado.

Rajčata:

Decis Profi na rajčatech se používá v nechráněné půdě proti stádiu naběračky a brouka bramborového. Jedna ošetření pro vegetační období.

Zelí:

Používá se proti všem druhům můr, zelím, blechám. Provádějí se dvě ošetření s intervalem 20 dnů.

Druhy ovoce:

Konzumuje 2 l na rostlinu v mladých stromech a krátkých pěstovaných odrůdách, 5 l na rostlinu na stromy 4 roky a starší a také na vysoké odrůdy. Pro jabloně se doporučují dvě ošetření Hyphen Profi pro vegetační období, interval je 30 dní.

Červená řepa:

Léčba řepy Hyphen Profi je účinná z období weevil, mšic, blech. Pro sezónu 2 se doporučuje postřik - interval 20 dnů.

Pokoj:

Zpracování pokojových rostlin Hyphen Profi doma se provádí s velkou péčí. Zvířata a domácnosti by neměly být blízko. Postřik je lepší v podmínkách lodžií s otevřeným oknem. Je nutný ochranný oděv.

Jak a co zpracovávat stromy?

Posouzení používání Decis Profi

Valentine

Mám velký pozemek, téměř 30 akrů, samozřejmě, pěstuji brambory každý rok. Ale s Coloradem se nemohl vyrovnat. Shromáždil jsem to starým způsobem, poslal ho na petrolej nebo ho spálil. Tento postup však musel být prováděn neustále. Nemáte čas dostat se na poslední lůžko a první je zpátky v brouku. Vzdal jsem se a rozhodl se koupit nějaké agrochemické, i když jsem byl vždy proti chemii na místě. Sousední chalupa poradila Decis Profi. Koupil jsem a líbilo se mi to. Dvakrát zpracovalo na sezónu a celé léto osvobodilo ruce. Samozřejmě, s tímto nástrojem musíte pečlivě zacházet. Mám na to oddělené nádobí a samostatný ruční postřikovač, a tak jsem velmi ráda a radím každému z brouků brambor Colorado.

Paule

Používám Decis Profi v zahradě. Instrukce říkají o jablkách a hruškách a zpracovávám jak švestky, tak meruňky. Dříve byly moje stromy neustále nemocné a pak škůdci. Sad právě zemřel. Nyní používám tento nástroj, neexistuje žádný hmyz a je snazší bojovat s nemocemi. Chci jen říci, že Decis Profi není určen proti houbám, takže podplatím další fungicid a smícháme je dohromady.

http://plodorod.net/zashhita-rastenij/detsis-profi/

Insekticid Decis Pro: Jak aplikovat, instrukce a recenze

Decis Profi - znamená chránit plodiny před škůdci. Jeho zlepšené složení úspěšně zapadá jak do ovocných stromů, tak do obilnin. Lék šetří z mnoha hmyzu.

Vlastnosti léku

Decis Pro - širokospektrální nástroj.

Insekticid Decis Profi má škodlivý účinek na nervovou soustavu většiny škůdců a zbytek děsí. Tento nástroj má několik výhod:

  • více nasycený;
  • přepravní náklady nejsou nutné, likvidujte kontejnery, speciální místnosti;
  • široké spektrum činností: chrání před různými škůdci, může působit na mnoho rostlin;
  • nemá toxický účinek;
  • snadno rozpustný, kombinovaný s jinými léky.

Tento lék má zlepšenou formulaci.

Účel a účinek insekticidů Decis Pro

Jedná se o širokospektrální kontaktní střevní prostředek, to znamená, že toxické látky vstupují do organismu škůdce přes zažívací orgány a blokují jeho nervový systém.

Decis Profi bude chránit před:

Lék začne působit do jedné hodiny po aplikaci.

Buďte pozorní! Je nutné tento nástroj střídat s ostatními, aby se zabránilo rezistenci na složky léčiva.

Návod k použití léku Decis Pro

Decis Profi, jehož instrukce je jednoduchá, se aplikuje podle následujícího schématu:

  • rozpusťte požadované množství léčiva v malém množství vody;
  • nezapomeňte neustále hýbat;
  • přidejte čistou vodu do množství, které potřebujete;
  • zahájit zpracování závodu.

Nezapomeňte, že 1 g prostředku rozpustného v 10 litrech vody postačí pro 2-5 stromů nebo 7-14 litrů kapaliny na sto čtverečních metrů půdy.

Insekticid "Bankol": zbavení brouka bramborového, další podrobnosti zde.

Zpracování se provádí bezprostředně po přípravě roztoku v suchém počasí, bez větru ráno nebo večer. Listy rostliny dobře navlhčete.

Nastříkané podle následujícího plánu:

  • zelený hrášek, rajče, meloun, tabák, meloun, mrkev - 1 čas;
  • všechny ostatní kultury - 2.

Pamatujte, že tabák se zpracovává 15 dní před sklizní, zelí, meloun, meloun, mrkev - na 1 den, zbytek - na měsíc.

Míra spotřeby

Před použitím zkontrolujte spotřebu.

Použijte následující graf nákladů:

  • hrášek - 0,7 g na sto;
  • tuřín - 0,35 g na sto;
  • řepa - 0,5 g - 1 g;
  • ječmen - 0,4 g;
  • pšenice - 0,35 g;
  • rajčata - 0,35 g - 0,5 g na 5 litrů vody na sto dílů;

Pro hrušky, jablka, švestky rozpusťte 1 g na 10 litrů vody pro 2-5 stromů.

Kompatibilita Decis Pro s jinými léky

Použití přípravku Decis Profi lze provádět s mnoha léky. Výjimkou budou ty fondy, které mají ve svém složení alkalické složky. Ale v každém případě, před zahájením práce, byste měli zkontrolovat, jak budou tyto látky vzájemně ovlivňovat.

Bezpečnostní opatření

Lék může mít špatný vliv na kůži, takže je třeba zpracovat rostliny ve speciálních ochranných oblecích. Během postřiku je zakázáno pít, jíst, kouřit.

Jídla, ve kterých bylo řešení, bude třeba spálit. Kapalinu nelze skladovat.

Na konci práce si umyjte ruce, obličej, opláchněte ústa.

První pomoc

Pokud se roztok dostane na kůži, musí být pečlivě odstraněn a opláchnut pod tekoucí vodou.

Pozor! Tekutinu netřete do kůže.

V případě otravy musíte pít aktivní uhlí a vyvolat zvracení.

Pokud se roztok dostane do očí, vypláchněte po dobu 15 minut.

Skladování

Lék by měl být na suchém chladném místě od - 15 do +30 stupňů, odděleně od potravin a léků, nepřístupný dětem a zvířatům.

Recenze léku Decis Pro

Valentina: Na radu známého prodavače jsem si koupila Decis Profi. Velmi rád. Nevěděl jsem, jak odstranit tento hmyz. A teď je všechno snadné: vyhodil, postříkal a zapomněl na škůdce. Radím všem sousedům v zemi.

Igor Petrovich: Jsem letní rezident se zkušenostmi. Dlouhodobě bojuji s hmyzem. Dceři koupila Decis Profi. Skeptický, dokud jsem to nezkusil sám. Stopka, mšice a chyba škodlivé želvy zmizely. Ani jsem nevěděl, co by se stalo tak rychle a jednoduše. Postříkal, čekal a všechno. Koupit Decis Profi.

Bitooctin domácí příprava na likvidaci mšic, podrobný popis zde.

Olga: Rozhodla jsem se zkusit Decis Profi. Velmi rád. Dobře zvládá hmyz. Stačí být opatrný. Látka jedovatá. Ale v zásadě se mi ta droga líbí - budu ji i nadále používat.

http://cveti-rasteniya.ru/decis-profi-instrukciya-po-primeneniu.html

Rozhodování o drogách

Zpráva valda »Pá 30.3.2012 3:24 pm

Re: Decis - účinný univerzální insekticid

Příspěvek od Ornella »Ne Jan 12, 2014 14:10

Decis je insekticid působící na střevní působení, populární univerzální prostředek pro boj s komplexem hmyzu - škůdci zahrady; díky speciálnímu složení účinné látky je nejúčinnější a nejbezpečnější pro člověka. Účinná látka léčiva "Decis": deltamethrin 25 g / l. Analogy léku "Decis": Kotrin, Oradelt, Politoks, FAS, Deltar. Preparativní forma - ve vodě dispergovatelné granule. Chemická třída - Pyretroidy.

Decis je právem univerzálním lékem, protože se používá proti obrovskému komplexu škůdců na mnoha kulturách. Díky svému speciálnímu složení se dosahuje vysoké účinnosti léku při velmi malých dávkách spotřeby, což také řeší problém zátěže životního prostředí. Při správném použití je naprosto netoxický a bezpečný pro půdu, okolní faunu a spotřebitele. Svědčí o tom skutečnost, že v zahraničí se používá 1 den před sklizní. "Decis" je léčivo kontaktního střevního působení, tj. ovlivňuje škůdce, když ho zasáhne nebo když se živí listy ošetřených rostlin, ovlivňuje nervový systém škůdce a blokuje jeho výživu. Nejcitlivější na lék jsou rané fáze vývoje škodlivého hmyzu. To platí zejména pro brouka bramborového - to dobře zvládá mladé larvy, ale snižuje jeho účinnost při použití proti dospělému broukovi. Pro některé druhy škůdců "Decis" má další účinek. Je důležité si uvědomit, že je lepší vyhnout se užívání léku v horkém počasí, když teplota ve stínu přesáhne 25 ° C, protože to může snížit jeho účinnost. Doporučuje se používat postřikovače jakéhokoliv typu (batoh, manuál atd.). Pouze v tomto případě se získá rovnoměrné a dostatečné pokrytí rostlin roztokem, což je jedna z podmínek účinnosti jakéhokoliv přípravku.

Kultura: Brambory
Škůdce: Colorado bramborový brouk
Spotřeba léčiva: 2 ml na 10 litrů vody
Spotřeba pracovního roztoku: 10 litrů na 100 m2.

Kultura: Jabloň
Škůdce: weevils, skleněná mísa, můra, listnatý červ, mšice
Spotřeba léčiva: 2 ml na 10 litrů vody
Spotřeba pracovního roztoku: 2-5 litrů na strom

Kultura: Stromy a okrasné keře
Škůdce: komplex škůdců
Spotřeba léčiva: 2 ml na 10 litrů vody
Spotřeba pracovního roztoku: 2-5 litrů na strom.

V poslední době se na trhu objevila vylepšená verze stejného léčiva nazvaného Decis Profi, širokospektrální insekticid pro střevní střevo ze skupiny syntetických pyretroidů. Výhody léku: koncentrovanější. Menší potřeba dopravy, skladování, recyklace kontejnerů. Univerzálnost: vynikající biologická aktivita - obsahuje jeden d-cis izomer s nejvyšší insekticidní aktivitou a vysokou mírou účinku; žádná fytotoxicita; možnosti využití různých plodin z komplexu hlavních škůdců v různých klimatických podmínkách.
Nový standard formulací: zlepšený recept - zlepšená kvalita formulace; vysoká biologická dostupnost; snadné měření, rozpuštění; kompatibilní s většinou léků v tankových směsích. Vysoká selektivita k entomofágům.

Lék vede k nevratným změnám v nervovém systému škůdců, blokuje vedení nervů. Lék má vysokou selektivitu pro entomofágy. Působí lék do hodiny po aplikaci. Decis Profi není fytotoxický. Neexistuje žádný důkaz výskytu rezistence. Lék by měl být střídán s ostatními, aby se zabránilo vzniku rezistence. Za prvé, lék se za stálého míchání zředí v malém množství vody, pak se zředí vodou na požadovaný objem.

Pro zpracování 2-5 stromů stačí zředit 1 gram Decis Profi v 10 litrech vody. V závislosti na kultivované kultuře se spotřebuje 7 až 14 litrů roztoku na 100 m2. Pro vnitřní květy zředěné 0,1 g léku v 1 litru vody. Večerní nebo v dopoledních hodinách nastříká čerstvě připravený roztok, jakmile se objeví škůdci. Listy by měly být rovnoměrně navlhčeny. Pro zelený hrášek, mrkev, vodní melouny, rajčata, tabák a melouny je maximální počet ošetření 1. Pro ostatní plodiny, 2. Tabák se zpracovává poslední 2 týdny před sklizní; zelí, melouny, vodní melouny, mrkev na 1 den; jiné kultury - měsíčně.

Decis Profi lze kombinovat s téměř všemi regulátory růstu, fungicidy a insekticidy. Výjimka - léky s alkalickou reakcí. Před smícháním se ujistěte, že jsou kompatibilní. Decis Profi je středně nebezpečná látka (3. třída nebezpečnosti). Vysoce nebezpečné pro včely (1. třída nebezpečnosti). Je zakázáno užívat drogu v rybolovných oblastech. Při práci s lékem je zakázáno jíst, pít, kouřit. Povinné používání oblečení, respirátoru, brýlí, rukavic. Po práci opláchněte ústa, umyjte si ruce a obličej mýdlem a vodou. Lék je uložen v suchém, nepřístupném místě pro zvířata a děti, při teplotách od -15 do +30 ° C. Neskladujte s léky a potravinami. Prázdné nádoby by neměly být používány k jiným účelům a neměly by být hozeny do vodních útvarů - měly by být spáleny. Neuchovávejte pracovní roztok.

Re: Decis - účinný univerzální insekticid

Zpráva Murrena »So 19. července 2014 8:51

Pro labužníky Colorado brambor "Decis" je skvělý lék, ale neví, jestli je prodávají v našich obchodech, opravdu to funguje, mám dvě stě čtverečků brambor, zpracoval jsem poslední řádky, na prvních z nich mají larvy skukozhilis, letos Nenašel jsem ho. Vyzkoušela jsem jen láhev v litrové láhvi, tam 600 g stojí asi 4000 r, 6 lidí lze složit, asi 650 r každý a děleno 100 g, to je dost pro oči, 1 g na 10 l vody se zředí.
Zde je popis. Decis Profi - zásadně nový a vylepšený insekticidní přípravek Decis. Lék je naprosto netoxický a velmi účinný v boji proti škodlivému hmyzu díky své účinné látce deltamethrinu (250 g / kg). Decis Profi je vhodný pro většinu druhů plodin, chrání a účinně bojuje proti hmyzím škůdcům, jako jsou lepidoptera, Coleoptera a rovnoměrně okřídlí.

Mechanismus účinku tohoto insekticidu
Insekticid působí na hmyz metodou kontaktního střeva. Jakmile je účinná látka deltamethrin v těle škůdce, zcela blokuje vedení nervových impulzů v nervovém systému, což vede k rychlému ochrnutí a následně k smrti hmyzu.

Doporučení pro použití:
- zelí, rajčata. Spotřeba - od 0,35 do 0,5 g léčiva na 5 litrů vody. Oblast zpracování je sto;
- jabloň, švestka, hruška. Spotřeba - 1 g insekticidu na 10 litrů vody. Oblast zpracování - 2-5 stromů;
- kukuřice. Spotřeba - od 0,5 do 0,7 l směsi na 1 ha oseté plochy;
- hrášek a brambory. Spotřeba - 0,2 litru pracovní tekutiny na 1 ha;
- cukrové řepy. Spotřeba - od 0,25 do 0,50 litrů směsi na 1 ha plochy;
- slunečnice Spotřeba - 0,25 litru směsi na 1 ha obsazené plochy;
- druhy jehličnatých stromů. Spotřeba - od 0,2 do 0,8 l / ha.

Seznam škůdců, proti kterým je insekticid Decis Profi účinný:
- kukuřičný a luční moth, můra bramborová;
- hruškový a jablečný ovocný můra;
- mrkev, mrkev, bource morušového, bource morušového, pilin, zlatých ryb;
- můra, lopatka, blecha, mšice atd.
Insekticid se vyrábí ve formě granulí dispergovatelných ve vodě.

Výhody Decis Profi
Nespornou výhodou tohoto léku je, že je vysoce účinný i při minimální spotřebě a je vysoce odolný vůči povětrnostním vlivům a prakticky se nevyplavuje deštěm. Vzhledem k vysokému koeficientu selektivity insekticid ničí pouze škodlivý hmyz. Decis Profi je dobře kombinován s jinými druhy drog, s výjimkou alkalických pesticidů. V dějinách světové praxe nebyl pomocí insekticidu Decis Profi zjištěn ani jeden případ fytotoxicity.

Funkce aplikace
Lék se používá ve vegetativním období rostlin. Plodiny se zpracovávají v bezvětří, při teplotě vzduchu ne vyšší než +25 ° C. Insekticid patří do třetí třídy nebezpečí, proto je nutné používat osobní ochranné prostředky, aby se zabránilo dráždivým reakcím kůže. Doba použitelnosti léku - 2 roky od data jeho výroby.

http://fialka.tomsk.ru/forum/viewtopic.php?t=33453

Návod k použití insekticidů Decis

Při pěstování zeleniny a ovoce na zahradních pozemcích, zahradníci vždy čelí problému hmyzích škůdců, kteří mohou výrazně zhoršit a dokonce úplně zničit plodiny. V současné době se k potírání takových hmyzích škůdců používá řada agrochemikálií, které se vyznačují svou účinností a způsobem aplikace. Insekticid Decis je populární a my vám povíme o jeho použití v tomto článku.

Insekticid Popis

Popularita tohoto nástroje díky své univerzálnosti použití a vynikající efektivitě. S pomocí tohoto nástroje můžete zabít hlodání a sání hmyzu, bez ohledu na jejich fázi vývoje. Tato agrochemikálie vám umožní vyrovnat se s larvami a již dospělými škůdci.

Insekticid Decis je naprosto neškodný pro lidi a zvířata, nehromadí se v půdě a v důsledku toho nenarušuje vlastnosti pěstované zeleniny a ovoce. V současné době na prodej lze nalézt tři druhy této drogy:

  • 25% granulí rozpustných ve vodě Decis Profi.
  • Decis Extra - 12,5% koncentrát emulze.
  • Decis - koncentrát emulze 2,5%.

Mechanismus tohoto insekticidu je velmi jednoduchý. Lék vstupuje do těla škůdce přímým kontaktem s listy ošetřenými insekticidem. Mikroprvky v něm obsažené způsobují poruchy nervového systému hmyzu. Pod vlivem tohoto chemického nervu vlákna jsou zničena, resp. Škůdci jsou zbaveni možnosti krmení a pohybu. Také obsažený v přípravě stopových prvků odpuzuje hmyzí škůdce, takže na ošetřené rostliny neskladají vejce.

Aplikace Detsis Profi

Tento lék lze použít k boji proti následujícím škůdcům:

  • Malý můra.
  • Bramborová moucha.
  • Lopatky.
  • Weevils.
  • Leafworms.
  • Mšice
  • Třpytky.
  • Bramborový můra.
  • Colorado brouk.

Léčba stromů a keřů tímto přípravkem se provádí před začátkem kvetení. Pokyny k rozhodnutí mohou najít doporučené koncentrace a aplikační dávky léčiva. Při provádění těchto úprav je nutné postupovat podle pokynů, které zajistí účinnost a úplnou bezpečnost použití této agrochemikálie.

Je to důležité! V silném teple se výrazně snižuje efektivita používání Decisu, proto je nutné zvolit správný čas pro zpracování zahrady.

Lék Decis pro různé rostliny:

  • Zelí a mrkev. V jednom litru vody je nutné míchat 3 gramy léčiva.. Postřik se provádí během vegetačního období.
  • Zelený hrášek a hrášek. Pro přípravu insekticidu v litru vody zředěné 2 g léčiva. Provádět zahradní ošetření během vegetačního období.
  • Hrozny, rajčata, melouny. Koncentrace pro zpracování je 5 g suché chemikálie na litr vody. Postřikované rostliny během vegetačního období.
  • Brambory Vynikající výsledky ukazují tuto agrochemii v boji proti bramborovému broukovi Colorado. 2 gramy léčiva je nutné rozpustit v litru vody.

Je také možné použít insekticid Decis pro postřik třešní, broskví, hrušek a jablek. Pro přípravu takového zpracovatelského roztoku je nutné ředit 5 g chemické látky v litru vody. Každý strom má asi 5 litrů připraveného roztoku.

Doporučení pro zpracování přistání

Zpracování přistání se nejlépe provádí v klidném a teplém slunečném počasí. Tuto práci doporučujeme provádět brzy ráno nebo večer po západu slunce.

Bude užitečné se starat o dostupnost osobních ochranných prostředků. Budete potřebovat gázovou masku a brýle. Pro zpracování zahrady můžete použít nejjednodušší ruční postřikovač.

Pro zajištění nejvyšší možné účinnosti postřiku insekticidem Decis je možné zdvojnásobit zahradu. Interval mezi těmito léčbami je 10 dnů.

Během vegetačního období je nutné provádět postřik zeleniny, ovoce a ovocných stromů. Přibližně jeden měsíc před datem sklizně je zpracování zahrady zastaveno.

Recenze

Insekticid Decis je nástroj populární u domácích zahradníků, který vám umožní efektivně se vyrovnat s různými hmyzími škůdci. Takový univerzální lék může být použit pro postřik ovocných stromů, keřů, zeleniny a ovoce. Jeho použití nepředstavuje žádný problém, proto můžeme tento insekticid doporučit všem začínajícím zahradníkům.

Jabloně v zahradě byly pokryty můrou a jinými škůdci. Předtím jsem použil různé prostředky, nicméně takové ošetření nedávalo žádný efekt. Přečetl jsem si recenze na internetu prostřednictvím Decis, zakoupené v obchodě Decis Profi. Tento insekticid mi pomohl úplně se zbavit škůdců a jablka dala velkou sklizeň.

Poprvé se rozhodla zpracovat zahradu před hmyzími škůdci. Obchod byl informován prostřednictvím Decis, se kterým jsem stříkal stromy a keře. Problém s mškami a můrou byl zcela vyřešen. Příští sezónu budu také používat tento insekticid.

Dlouho bojovali na místě se škůdci. Nechtěl jsem používat chemii, ale v zahradnické prodejně mě přesvědčili o naprosté bezpečnosti tohoto výrobku. Také si čtu recenze na internetu. Všichni zahradníci byli s insekticidem Decis spokojeni. Zpracoval jsem zahradu a mohu říci, že výsledek překonal moje očekávání. Problém s hmyzem je zcela vyřešen.

http://fikus.guru/vrediteli-i-bolezni-rasteniy/sredstva-borby/instrukciya-po-primeneniyu-insekticida-decis.html

Decis Profi pro ochranu rostlinných a ovocných plodin před škůdci - odvolání

"Decis Profi" zachránil zelí a brambory v jedné aplikaci. Levné a vzteklé

V tomto roce se aktivovaly zelí. Byla to jen noční můra! Jen pár dní, oni úplně přilepená na nešťastné zelí. Když jsem procházel kolem keře a dotýkal se ho, slyšel jsem, jak vypadali z listu jako písek. Hrozný pohled.

Nechtěl jsem přece jen otrávit chemii, chci od sebe získat čistý organický produkt.

Rozhodl jsem se obrátit se k populárním metodám, jmenovitě bílému palivu + mýdlu a poprášení shora. Částečně to pomohlo, ale první déšť všechno umyl a bylo jich ještě více.

Zelí zmizí, musíme zachránit.

V nejbližším obchodě jsem si koupil insekticid "Decis Profi", on byl jediný ve své akci, nebylo na čem z čeho vybírat.

Malý sáček, jen 1 g látky.

Uvnitř hrst šedivých granulí.

Instrukce je jasná, existuje spousta řešení.

Šplouchá v klidném počasí a velmi opatrně - na list a pod list. Zdálo se, že blechy se nestarají, líně vzlétnou a přesazují se do sousedních rostlin.

Po zpracování zůstal malý roztok a já jsem ho použil s hněvem na bramborách, které rostly v blízkosti, a byl zcela pokryt malými bušnicemi (bylo příliš líné zabalit tento plod).

Pak vylétly dva dny deště, myslela jsem si, že nemá čas jednat. Ale ne! Zelí je čisté, taky experimentální bramborový keř! Již týden stojí bez škůdců. Z těchto malých, ale zákeřných škůdců je však z velké části zděděno zelí.

Líbila se mi ta droga, vzala to na klíště v mé zahradní ambulanci. Doufám, že se vám bude hodit jako levný a účinný nástroj pro hubení škůdců.

Máte bohaté plodiny bez chorob a škůdců!

http://irecommend.ru/content/detsis-profi-spas-kapustu-i-kartoshku-za-odno-primenenie-deshevo-i-serdito

Návod k použití insekticidu "Decis"

Snem každého obyvatele léta je bohatá a chutná plodina, nepoškozená chorobami a škůdci. Bohužel, to je stále jen sen, protože sklizně jsou chutné nejen pro jejich majitele, ale i pro parazity. A hodně úsilí milovníků zeleniny z lůžek jde do boje proti hmyzu. Zpočátku se používají osvědčené lidové prostředky av případě těžké kontaminace se musíte uchýlit k chemii. Insekticidy jsou určeny k boji proti škůdcům. Vlastnosti aplikace jednoho z nich - "Decis" - podíváme se na tento materiál.

Co je to lék "Decis": účinná látka a forma uvolňování

"Decis" je kontaktní intestinální insekticid, který je zařazen do skupiny syntetických peritrocidů. Používá se k ochraně různých plodin před různými škůdci.

"Decis" obsahuje vysokou koncentraci deltamethrinové účinné látky - 250 g / l. K dispozici v granulích, které jsou obsaženy v 0,6 kg v lahvích a 1 g v sáčcích. Patří mezi přípravky třetí třídy nebezpečí pro lidi a zvířata - středně nebezpečné a s první třídou nebezpečí pro včely - velmi nebezpečné. Není vyplaven a nezastavuje jeho působení v případě srážek. Zakázáno pro použití v oblastech rybolovu.

"Decis" má následující analogy:

Mechanismus účinku a doba ochranného působení

Když narazí na škůdce nebo jí stříkané listy, má nevratný účinek na nervový systém hmyzu, blokuje nervové vedení.

Platí po 60 minutách po zpracování rostlin. Používá se proti:

  • equiptera (mšice, listobloshka, tsikadka, moucha bílá, červ, štít);
  • coleoptera (brouk, kůrovec, brouk, trubvert, nosatec, nosatec, bradavka, hruschak, bruska na obilí);
  • Lepidoptera (zima, jarní můra, můra, můra, můra).
Doba, po kterou ochranný účinek přípravku trvá 15 dnů.

"Detsis" lze použít v postřikovačech jakéhokoliv typu: batoh, ruční atd.

Výhody použití

Výhody použití "Decis" jsou:

  • možnost použití proti řadě hlavních parazitů v různých klimatických podmínkách;
  • vysokorychlostní akce;
  • snadnost přípravy pracovní tekutiny;
  • mírný zápach;
  • dosažení vysoké účinnosti při použití malých dávek;
  • mírné ohrožení lidí, zvířat;
  • bezpečnost půdy (nehromadí se v ní a po několika měsících se rozpadá);
  • účinný boj s dospělými i larvami;
  • možnost použití na pokojové rostliny.

Recenze zahradníků o použití a účinnosti drogy jsou většinou pozitivní. Podle průzkumů lidí, kteří úspěšně používají nástroj na svých stránkách déle než jeden rok, Detsis zaznamenal 8 bodů z 10.

Příprava pracovního roztoku a způsob jeho použití

Nejprve se granule v doporučeném dávkování zředí v malém množství vody. Je nutné je rozpouštět, neustále míchat. Pak by měla být do roztoku přidána voda tak, aby objem pracovní tekutiny byl doporučený standard pro zařízení, na které bude aplikován.

Doporučené aplikační dávky pro postřik:

  • ovocné stromy (jablka, hrušky, švestky) - 1 g / 10 l vody, toto množství roztoku se používá k ošetření 2-5 ovocných rostlin, používá se proti listnatým červům a molům;
  • ozimá pšenice - 0,35 g / 5 l, kapalina stačí na 100 m2. m, se používá k ničení pšenice třásně, chyba škodlivé chyby;
  • zelí, rajčata - 0,35-0,5 g / 5 l, dost na 100 m2. m, proti moru, brouků, blech;
  • cukrová řepa - 0,5-1 g / 5 l, jedna vazba, proti broušce, blechě, nosatce;
  • jarní ječmen - 0,4 g / 5 l, dost pro sto, proti blechám a broukům;
  • hrášek - 0,7 g / 5 l, na sto dílů, proti hrášku weevil;
  • tuřín - 0,35 / 5 l, na 100 metrů čtverečních. m, proti květu tuřínu;
  • brambory - 2 ml / 10 l, na sto dílů, proti bramborovému broukovi Colorado;
  • vnitřní rostliny - 0,1 g / 1 l.
Maximální počet sprejů pro zelený hrášek, vodní melouny, mrkev, rajčata, tabák, melouny - jeden. Pro ostatní kultury - dvě.

Postřik by měl být prováděn za suchého počasí, bez větru a slunce. Nejlepší denní doba pro chemické ošetření je brzy ráno nebo večer. Je nežádoucí používat nástroj v horkých horkých obdobích, kdy teplota ve stínu je nad + 25 ° C.

Jednou z podmínek dlouhodobé a stabilní efektivity „Decis“ je jednotné pokrytí kultur. Během kvetení je užívání léků zakázáno.

Kompatibilita s jinými léky

Často se pro postřik používají směsi několika přípravků. Než však smícháte prostředky, musíte zajistit, aby byly vzájemně kompatibilní.

"Decis" je kompatibilní s téměř všemi stimulátory růstu, fungicidy, insekticidy. Výjimkou jsou alkalické látky, například směs Bordeaux.

Bezpečnostní opatření

V procesu postřiku "Decis" od škůdců musí být lidské tělo chráněno speciálním oblečením, rukama s rukavicemi, očima s brýlemi a ústy a nosem s respirátorem. Během práce je zakázáno kouřit, jíst, pít. Po použití léku, ruce a obličej by měly být omyty mýdlem a vodou. Ošetřené rostliny by se neměly dotýkat po dobu tří dnů.

První pomoc při otravě

Pokud se náhle vyskytne otrava drogami, je nutné, aby oběť učinila nezbytná opatření první pomoci a okamžitě provedla tísňové volání. Pokud se vyskytnou příznaky, jako je nevolnost, zvracení, slabost, je třeba osobu vzít ven nebo na balkon.

Pokud se „Decis“ dostane na kůži, otřete ji bavlněným tampónem nebo hadříkem a opláchněte oblast roztokem sody nebo čistou vodou. Pokud se insekticid dostal do očí, měl by být dobře opláchnut zvednutými víčky pod tekoucí vodou po dobu 15 minut.

Při požití při požití dojde k rozpuštění aktivního uhlí ve sklenici rychlostí jedné tablety na 1 kg hmotnosti, vypít, poté vypít jedno nebo dvě další sklenice a navodit zvracení.

Pokud se stav oběti v průběhu několika dnů nezlepší, je nutná konzultace v centru pro kontrolu jedů a konzultace s lékařem, aby bylo možné rozhodnout o dalším léčebném režimu.

Skladovatelnost a skladovací podmínky

Pracovní tekutina není skladována, musí být použita ihned po naředění. Prázdné nádoby s chemikáliemi musí být zničeny spalováním. Je zakázáno jej používat pro jiné účely a vhozit do nádrží, kanalizace.

Insekticid by měl být skladován na suchém místě, kde děti a zvířata nemají přístup, a kde nejsou uloženy potraviny a léky. Teplota skladování by měla být mezi -15 ° C a + 30 ° C. Doba použitelnosti je dva roky od data vydání.

http://agronomu.com/bok/3020-instrukciya-po-primeneniyu-insekticida-decis.html

Insekticid Decis: návod k použití léku

Je známo, že zdravé sazenice nejsou klíčem k dosažení vynikající sklizně: musíte neustále krmit a chránit své plodiny před různými škůdci, kteří mohou zničit všechny rostliny pod „kořenem“. Dnes je s nimi mnoho metod a způsobů boje. Jedním z nejúčinnějších a nejznámějších insekticidních léčiv je Decis.

Výhody a vlastnosti Decis

Tento insekticid není marně získal popularitu mezi majiteli zahrad a sadů. Při správném použití nástroje nemá škodlivý toxický účinek a je naprosto neškodný pro zemi, zvířata a lidi. Například v USA se často používá jeden den před sklizní.

Decis je insekticid kontaktního střevního působení, který pomáhá zahrádkářům zbavit se různých škodlivých hmyzů, které ohrožují plodiny. Tento prostředek se používá pro zpracování ovocných a bobulových stromů, rostlin a ovocných rostlin. Hmyz v důsledku své činnosti, umírá, bez ohledu na jejich věkovou fázi.

Hlavní účinnou látkou v přípravku je deltamethrin, který je silnou chemickou podobností s insekticidní přírodní složkou, která se nachází v řadě rostlin rodiny Feverfew.

Nástroj vyrábí společnost Bayer ve třech formách:

  • koncentrovaná 2,5% emulze;
  • koncentrovaná 12,5% emulze "Extra";
  • granule, rozpustné ve vodě (25% deltamethrinu), "Profi".

Pesticid se vyrábí v pytlích (granulích) a lahvích (emulze) v množství 0,6 mg, ale přípravek Decis ve 2 ml ampulích je falešný.

Výhody léku zahrnují nejen jeho škodlivý účinek na sání a hlodání hmyzu, ale také:

  • vysoký obsah aktivního prvku;
  • rychlá aktivace a působení insekticidní látky;
  • používá se v různých oblastech s jakýmkoliv klimatem;
  • selektivita pro pavouky, predátory a hmyzožravé rostliny;
  • nízký zápach;
  • vysoký účinek při nízkých dávkách;
  • pro sazenice a pokojové rostliny.

Decis začne jednat do 1 hodiny po postřiku.

Je nutné si pamatovat, že lék nesmí způsobovat závislost na hmyzu, musí být nahrazován jinými insekticidy. Spotřebitelské recenze o tom jsou nejčastěji pozitivní: zaznamenávají vysoký stupeň účinnosti, to znamená, že škůdci skutečně umírají a na dlouhou dobu se neobjevují.

Insekticid Decis Profi může být použit nejvýše dvakrát za sezónu.

Mezi jinými podobnými pesticidy se Decis vyznačuje silnou počáteční toxicitou a vysokou koncentrací. Pokud má zahradník postřikovač s jemnými rozprašovacími funkcemi, snižuje se spotřeba léčiva několikrát. Například: pro zpracování kuchyňské zahrady o velikosti 100 m2. metrů pro přípravu pracovního roztoku nebude vyžadovat 5, ale pouze 3 litry vody. Kromě toho účinek léku trvá dva týdny, a to i přes déšť a jiné přírodní jevy.

Lék má následující akce:

  • hmyz jí listy a ovoce zpracované jím; substance, dostat se do jeho žaludku, způsobí blokování jejich nervového a zažívacího systému, působit škůdce umřít;
  • schopny odradit škůdce, kteří chtějí nechat své potomky (vejce a larvy) na ošetřených listech a půdě;
  • používá se při zpracování prázdných skladů a podoblastí, než se do nich ukládá zelenina a ovoce pro skladování. Po dezinfekci v místnosti se nedoporučuje jít na dva dny;
  • má nízkou toxicitu.

O léku Decis v návodu k použití uvádí, že je relativně neškodný pro faunu, člověka a půdu, avšak při práci s ním by měly být respektovány bezpečnostní standardy.

Aplikace a dávkování pro zpracovatelské závody

Použití nástroje by mělo být, když zahradník začne pozorovat výskyt hmyzích škůdců, larv a motýlů na rostlinách. Nejvhodnější je léčit s Decisem v suchém, klidném počasí ráno nebo ve večerních hodinách, při dodržení nezbytných opatření.

Pro postřik stromů, křovin a lůžek připravený pracovní roztok. Za prvé, lék musí být zředěn v malém množství vody, za stálého míchání až do úplného rozpuštění. Pak přidejte více kapaliny na požadovaný objem potřebný pro zpracování zahrady.

Zeleninové a ovocné plodiny jsou ošetřeny dekretem Profis. Návod k použití nabízí následující dávky:

Pokojové rostliny se nastříkají rychlostí 1 g / 10 litrů vody. Během kvetení se nedoporučuje ošetřovat plodiny.

Bezpečnostní opatření při práci s insekticidy

I když tento typ insekticidu nemá toxický účinek na člověka, musí být stále dodržována bezpečnostní pravidla.

  • Třída nebezpečí Decis 3.. To znamená, že může způsobit popáleniny a alergické reakce, když přijde do styku s pokožkou, proto není možné pracovat s lékem bez ochranných prostředků.
  • V přítomnosti včelínů, nástroj se nevztahuje, protože z něj včely, stejně jako ostatní hmyz, také zemřít.
  • Také Detsis není používán u umělých rybníků.
  • Při zpracování plodin a stromů se nedoporučuje kouřit, jíst a pít tekutiny. Není dovoleno dotýkat se rostlin ošetřených přípravkem po dobu 3 dnů.
  • Po práci si důkladně omyjte ruce a obličej mýdlem a teplou vodou a vypláchněte ústa.
  • Nádoba, ve které byl pracovní roztok připraven, by neměla být vyhozena a ještě méně použita pro jiné účely, musí být spálena.

Pokud však má insekticid negativní vliv na tělo, je nutné poskytnout první pomoc:

  • v případě říhání nebo závratě je oběť převezena na čerstvý vzduch;
  • v případě, že část výrobku narazí na exponovanou oblast, je třeba pokožku omýt teplou tekoucí vodou;
  • pokud se některá složka náhle dostane na sliznici, měla by být vypláchnuta proudem teplé vody (nejlépe otevřené) po dobu nejméně 15 minut;
  • když vstoupíte do žaludku, musíte vypít půl litru vody s tabletami z uhlí a uměle vyvolat zvracení;
  • pokud se zraněná osoba v důsledku jednání Decis během dne necítí lépe, pak se musíte obrátit na specialistu toxikologického centra;
  • Výrobek musí být uchováván mimo dosah domácích zvířat a dětí.

Pro zpracování plodin může být Decis použit ve spojení s jinými léky, jako jsou stimulátory růstu rostlin, fungicidy.

Spotřebitelské recenze o léku

Mám vlastní malou zahradu, většinou je to raketa a jabloň. Před pár lety můj můra napadla mé stromy. Všechno ovoce bylo snědeno zevnitř. Bohatá sklizeň byla obvykle omezena na dvě pětlitrové kbelíky. Prodávající v obchodě mi řekl, abych zkusil Decis - insekticid a co si myslíte - tento „škodlivý“ hmyz zmizel. Téměř všechny plody byly neporušené, v některých místech, samozřejmě, tam bylo ještě několik "zástupců", ale myslím, že příští rok budu konečně dokončit s touto drogou.

Často suterén zpracovávám s Decis, který mi pomáhá zbavit se různých mouch, švábů a dalších suterénních zvířat. Detsis Profi se mu do rukou dostal a on je podle mého názoru opravdu dobrý při použití bezpečnější než první droga (způsobila mírné trhání) a výsledek je velmi dobrý.

Na mém bahche se rozběhla mšice, všechny listy se stočily - samozřejmě, nemusel jsem čekat na sklizeň, melouny byly malé a bledé. Soused poradil Decis, zkusil jsem a byl rád. Je pravda, že je nutné rostliny pečlivě zpracovat a připravit podle návodu.

http://podkormka.guru/otkryityiy-grunt/insektitsid-detsis

Návod k použití

Výhody a vlastnosti Decis

Tento insekticid není marně získal popularitu mezi majiteli zahrad a sadů. Při správném použití nástroje nemá škodlivý toxický účinek a je naprosto neškodný pro zemi, zvířata a lidi. Například v USA se často používá jeden den před sklizní.

Decis je insekticid kontaktního střevního působení, který pomáhá zahrádkářům zbavit se různých škodlivých hmyzů, které ohrožují plodiny. Tento prostředek se používá pro zpracování ovocných a bobulových stromů, rostlin a ovocných rostlin. Hmyz v důsledku své činnosti, umírá, bez ohledu na jejich věkovou fázi.

Hlavní účinnou látkou v přípravku je deltamethrin, který je silnou chemickou podobností s insekticidní přírodní složkou, která se nachází v řadě rostlin rodiny Feverfew.

Nástroj vyrábí společnost Bayer ve třech formách:

Doporučujeme také číst:

  • koncentrovaná 2,5% emulze;
  • koncentrovaná 12,5% emulze "Extra";
  • granule, rozpustné ve vodě (25% deltamethrinu), "Profi".

Pesticid se vyrábí v pytlích (granulích) a lahvích (emulze) v množství 0,6 mg, ale přípravek Decis ve 2 ml ampulích je falešný.

Výhody léku zahrnují nejen jeho škodlivý účinek na sání a hlodání hmyzu, ale také:

  • vysoký obsah aktivního prvku;
  • rychlá aktivace a působení insekticidní látky;
  • používá se v různých oblastech s jakýmkoliv klimatem;
  • selektivita pro pavouky, predátory a hmyzožravé rostliny;
  • nízký zápach;
  • vysoký účinek při nízkých dávkách;
  • pro sazenice a pokojové rostliny.

Decis začne jednat do 1 hodiny po postřiku.

Je nutné si pamatovat, že lék nesmí způsobovat závislost na hmyzu, musí být nahrazován jinými insekticidy. Spotřebitelské recenze o tom jsou nejčastěji pozitivní: zaznamenávají vysoký stupeň účinnosti, to znamená, že škůdci skutečně umírají a na dlouhou dobu se neobjevují.

Insekticid Decis Profi může být použit nejvýše dvakrát za sezónu.

Mezi jinými podobnými pesticidy se Decis vyznačuje silnou počáteční toxicitou a vysokou koncentrací. Pokud má zahradník postřikovač s jemnými rozprašovacími funkcemi, snižuje se spotřeba léčiva několikrát. Například: pro zpracování kuchyňské zahrady o velikosti 100 m2. metrů pro přípravu pracovního roztoku nebude vyžadovat 5, ale pouze 3 litry vody. Kromě toho účinek léku trvá dva týdny, a to i přes déšť a jiné přírodní jevy.

Lék má následující akce:

  • hmyz jí listy a ovoce zpracované jím; substance, dostat se do jeho žaludku, způsobí blokování jejich nervového a zažívacího systému, působit škůdce umřít;
  • schopny odradit škůdce, kteří chtějí nechat své potomky (vejce a larvy) na ošetřených listech a půdě;
  • používá se při zpracování prázdných skladů a podoblastí, než se do nich ukládá zelenina a ovoce pro skladování. Po dezinfekci v místnosti se nedoporučuje jít na dva dny;
  • má nízkou toxicitu.

O léku Decis v návodu k použití uvádí, že je relativně neškodný pro faunu, člověka a půdu, avšak při práci s ním by měly být respektovány bezpečnostní standardy.

Aplikace a dávkování pro zpracovatelské závody

Použití nástroje by mělo být, když zahradník začne pozorovat výskyt hmyzích škůdců, larv a motýlů na rostlinách. Nejvhodnější je léčit s Decisem v suchém, klidném počasí ráno nebo ve večerních hodinách, při dodržení nezbytných opatření.

Pro postřik stromů, křovin a lůžek připravený pracovní roztok. Za prvé, lék musí být zředěn v malém množství vody, za stálého míchání až do úplného rozpuštění. Pak přidejte více kapaliny na požadovaný objem potřebný pro zpracování zahrady.

Zeleninové a ovocné plodiny jsou ošetřeny dekretem Profis. Návod k použití nabízí následující dávky:

Pokojové rostliny se nastříkají rychlostí 1 g / 10 litrů vody. Během kvetení se nedoporučuje ošetřovat plodiny.

Bezpečnostní opatření při práci s insekticidy

I když tento typ insekticidu nemá toxický účinek na člověka, musí být stále dodržována bezpečnostní pravidla.

  • Třída nebezpečí Decis 3.. To znamená, že může způsobit popáleniny a alergické reakce, když přijde do styku s pokožkou, proto není možné pracovat s lékem bez ochranných prostředků.
  • V přítomnosti včelínů, nástroj se nevztahuje, protože z něj včely, stejně jako ostatní hmyz, také zemřít.
  • Také Detsis není používán u umělých rybníků.
  • Při zpracování plodin a stromů se nedoporučuje kouřit, jíst a pít tekutiny. Není dovoleno dotýkat se rostlin ošetřených přípravkem po dobu 3 dnů.
  • Po práci si důkladně omyjte ruce a obličej mýdlem a teplou vodou a vypláchněte ústa.
  • Nádoba, ve které byl pracovní roztok připraven, by neměla být vyhozena a ještě méně použita pro jiné účely, musí být spálena.

Pokud však má insekticid negativní vliv na tělo, je nutné poskytnout první pomoc:

  • v případě říhání nebo závratě je oběť převezena na čerstvý vzduch;
  • v případě, že část výrobku narazí na exponovanou oblast, je třeba pokožku omýt teplou tekoucí vodou;
  • pokud se některá složka náhle dostane na sliznici, měla by být vypláchnuta proudem teplé vody (nejlépe otevřené) po dobu nejméně 15 minut;
  • když vstoupíte do žaludku, musíte vypít půl litru vody s tabletami z uhlí a uměle vyvolat zvracení;
  • pokud se zraněná osoba v důsledku jednání Decis během dne necítí lépe, pak se musíte obrátit na specialistu toxikologického centra;
  • Výrobek musí být uchováván mimo dosah domácích zvířat a dětí.

Pro zpracování plodin může být Decis použit ve spojení s jinými léky, jako jsou stimulátory růstu rostlin, fungicidy.

Spotřebitelské recenze o léku

Mám vlastní malou zahradu, většinou je to raketa a jabloň. Před pár lety můj můra napadla mé stromy. Všechno ovoce bylo snědeno zevnitř. Bohatá sklizeň byla obvykle omezena na dvě pětlitrové kbelíky. Prodávající v obchodě mi řekl, abych zkusil Decis - insekticid a co si myslíte - tento „škodlivý“ hmyz zmizel. Téměř všechny plody byly neporušené, v některých místech, samozřejmě, tam bylo ještě několik "zástupců", ale myslím, že příští rok budu konečně dokončit s touto drogou.

Ivan, Trans-Bajkalské území

Často suterén zpracovávám s Decis, který mi pomáhá zbavit se různých mouch, švábů a dalších suterénních zvířat. Detsis Profi se mu do rukou dostal a on je podle mého názoru opravdu dobrý při použití bezpečnější než první droga (způsobila mírné trhání) a výsledek je velmi dobrý.

Víra, s. Pervomaevka

Na mém bahche se rozběhla mšice, všechny listy se stočily - samozřejmě, nemusel jsem čekat na sklizeň, melouny byly malé a bledé. Soused poradil Decis, zkusil jsem a byl rád. Je pravda, že je nutné rostliny pečlivě zpracovat a připravit podle návodu.

Victor, okres Shcherbinovsky

Co je to lék "Decis": účinná látka a forma uvolňování

"Decis" je kontaktní intestinální insekticid, který je zařazen do skupiny syntetických peritrocidů. Používá se k ochraně různých plodin před různými škůdci.

"Decis" obsahuje vysokou koncentraci deltamethrinové účinné látky - 250 g / l. K dispozici v granulích, které jsou obsaženy v 0,6 kg v lahvích a 1 g v sáčcích. Patří mezi přípravky třetí třídy nebezpečí pro lidi a zvířata - středně nebezpečné a s první třídou nebezpečí pro včely - velmi nebezpečné. Není vyplaven a nezastavuje jeho působení v případě srážek. Zakázáno pro použití v oblastech rybolovu.

"Decis" má následující analogy:

Víš? Insekticid z latiny překládá jako insectum - hmyz a caedo - zabíjím. Jedná se o chemický lék, který se používá k ochraně rostlin před škodlivým hmyzem. Insekticidy se používají na obilniny, ovocné a zeleninové rostliny. V závislosti na akci, kterou mají na škůdce, se dělí na střevní, kontaktní, systémové a fumiganty.

Výhody použití

Výhody použití "Decis" jsou:

  • možnost použití proti řadě hlavních parazitů v různých klimatických podmínkách;
  • vysokorychlostní akce;
  • snadnost přípravy pracovní tekutiny;
  • mírný zápach;
  • dosažení vysoké účinnosti při použití malých dávek;
  • mírné ohrožení lidí, zvířat;
  • bezpečnost půdy (nehromadí se v ní a po několika měsících se rozpadá);
  • účinný boj s dospělými i larvami;
  • možnost použití na pokojové rostliny.

Víš? Jedná se o fytotoxicitu, kterou výrobci označují za jednu z výhod. Vzhledem k tomu, že existují údaje od výzkumníků, kteří tvrdí, že v některých případech může použití přípravku „Decis“ způsobit popáleniny mladých listů. V recenzích lidí, kteří ji používali, nejsou žádné informace o žloutnutí listí.

Recenze zahradníků o použití a účinnosti drogy jsou většinou pozitivní. Podle průzkumů lidí, kteří úspěšně používají nástroj na svých stránkách déle než jeden rok, Detsis zaznamenal 8 bodů z 10.

Příprava pracovního roztoku a způsob jeho použití

Nejprve se granule v doporučeném dávkování zředí v malém množství vody. Je nutné je rozpouštět, neustále míchat. Pak by měla být do roztoku přidána voda tak, aby objem pracovní tekutiny byl doporučený standard pro zařízení, na které bude aplikován.

Doporučené aplikační dávky pro postřik:

  • ovocné stromy (jablka, hrušky, švestky) - 1 g / 10 l vody, toto množství roztoku se používá k ošetření 2-5 ovocných rostlin, používá se proti listnatým červům a molům;
  • ozimá pšenice - 0,35 g / 5 l, kapalina stačí na 100 m2. m, se používá k ničení pšenice třásně, chyba škodlivé chyby;
  • zelí, rajčata - 0,35-0,5 g / 5 l, dost na 100 m2. m, proti moru, brouků, blech;
  • cukrová řepa - 0,5-1 g / 5 l, jedna vazba, proti broušce, blechě, nosatce;
  • jarní ječmen - 0,4 g / 5 l, dost pro sto, proti blechám a broukům;
  • hrášek - 0,7 g / 5 l, na sto dílů, proti hrášku weevil;
  • tuřín - 0,35 / 5 l, na 100 metrů čtverečních. m, proti květu tuřínu;
  • brambory - 2 ml / 10 l, na sto dílů, proti bramborovému broukovi Colorado;
  • vnitřní rostliny - 0,1 g / 1 l.

Maximální počet sprejů pro zelený hrášek, vodní melouny, mrkev, rajčata, tabák, melouny - jeden. Pro ostatní kultury - dvě. Je to důležité! Tabák se léčí nejméně 14 dní před sklizní; zelí, melouny, vodní melouny, mrkev - za sedm dní, jiné plodiny - za měsíc.

Postřik by měl být prováděn za suchého počasí, bez větru a slunce. Nejlepší denní doba pro chemické ošetření je brzy ráno nebo večer. Je nežádoucí používat nástroj v horkých horkých obdobích, kdy teplota ve stínu je nad + 25 ° C.

Jednou z podmínek dlouhodobé a stabilní efektivity „Decis“ je jednotné pokrytí kultur. Během kvetení je užívání léků zakázáno.

Populární insekticidy pro ochranu vašich rostlin: "Aktara", "Aktellik", "Karbofos", "Calypso", "Confidor Maxi".

Silné a slabé stránky

Strukturní chemický vzorec deltamethrinu a jeho prostorový model

Po dostatečně dlouhém hledání byla nalezena požadovaná účinná látka (aktivní složka): syntetický pyretroid deltamethrin (viz vzorec na obrázku vpravo). Nový lék ukázal některé skutečně jedinečné vlastnosti:

  • Odolnost škůdců vůči lékům Decis dnes není označena.
  • Okamžité působení na všechny brouky (brouci), lepidoptera (motýli), homoptera (mšice, držitelé skla), většinu retinopteranů (pilin, vos) a dvoukřídlých (mouchy). Speciálně chovaná odolná proti Confidor Colorado broukům 100% umírá na Decis za 5 minut; zbytek je okamžitý.
  • Není odplavován deštěm a ochranným účinkem 2 týdny. To obvykle umožňuje, aby jedna léčba neutralizovala a 2-3 vlny planých migrujících škůdců.
  • Třída nebezpečí pro člověka je třetí (viz také dále), tj. pokud cizinec náhodně ulovený v léčebné zóně obdas drogu, nebude nutně odejít do důchodu.

Insekticid Decis však není bez závažných nedostatků:

  1. DV je silný neuro-paralytický jed způsobený stykem s enterickým kontaktem, který má dlouhodobé účinky. Neexistuje žádné antidotum, proto je nutné pracovat s přípravkem Decis při dodržení zvláštních opatření, viz níže.
  2. Třída nebezpečí pro včely a vodní organismy 1.: zabíjí okamžitě, takže oblasti zemědělské půdy, které jsou vhodné pro použití v Decis, jsou velmi omezené, viz níže.
  3. Třída nebezpečnosti pro akumulaci půdy je 2. - systematické používání Decis je bezpodmínečně vyloučeno; Tento lék je prvním a jediným záchranným nástrojem pro nejnaléhavější případy.
  4. Fytotoxické; v důsledku toho omezené druhové složení kultur, které mají být ošetřeny přípravkem (viz níže).
  5. Dlouhá čekací doba před sklizní, 3-4 týdny.
  6. Je nemožné vyhodit použitou nádobu do popelnic pro domácnost a více tak, aby se omyla pro nesprávné použití. Kontejnery a obaly od firmy Decis musí být zlikvidovány na speciálních skládkách nebo (což je obecně zakázáno), aby byly spáleny.
  7. Vysoká cena, ca. 7000 rublů na litr spotřeby paliva (pro rok 2018).

Decis a rostliny

Výrobce tvrdí, že v programu Decis není fytotoxicita. Před více než 20 lety se však v Ruské federaci zjistilo, že roztok 0,01% deltamethrinu způsobuje popáleniny mladých listů růžičkových kapust a roztok 0,00175% po 50 dnech po ošetření snižuje hromadění celkového a bílkovinového dusíku v listech fazolí a inhibuje syntézu. kyselina askorbová (Kuteev, F. S., Lyashenko, L. I., Puchkova, I. I., Ochrana a ochrana lesů, číslo 1, Použití pyretroidů a dimilinu v lesním průmyslu SSSR a v zahraničí, M. 1986).

V zahraničí je tato publikace v tichosti předávána, ale v značkových pokynech pro Decis zůstává poměrně omezený okruh kultur, pro které je přípravek doporučován, nezměněn. V žádném případě nesouhlasí se základy marketingové politiky, ani s univerzálností působení přípravku DV Detsis na škůdce. Nepřímo lze předpokládat, že odborníci společnosti Bayer Crop Science (znají své podnikání) tajně prováděli vlastní výzkum, ujistili se, že ano, existuje fytotoxicita; případně selektivní - a doporučit použití přípravku Decis buď na plodiny, které jsou vůči němu odolné, nebo v případech, kdy poškození způsobené škodami způsobenými škůdci bude zjevně vyšší než ztráty způsobené užitím tohoto insekticidu.

Poznámka: V nové formulaci (viz níže) se zdá, že specialisté společnosti Bayer do značné míry odstranili tuto nevýhodu.

Akce

Opravdu jedinečné insekticidní vlastnosti přípravku Decis však vedly k jeho širokému použití v mimořádných případech, včetně v LPH. V Rusku Detsis certifikováno: reg. počty přípravných forem (viz níže) 1381-09-101-010-0-1-1-1 a 1381-09-101-010-0-1-1-1 / 01. Uzávěrka registrace je 17. února 2019; pro Decis Expert (viz níže) 019-01-507-1 a 01.27.2025. Ale drobní majitelé, aby „rychlá“ droga nepřinesla více škody než užitku, musíte lépe pochopit mechanismus jejího působení. Co se budeme snažit pomoci čtenářům.

Podívejme se na vzorce DV Decis (viz obrázek výše). První věc, která přitahuje pozornost, je kyanoskupina CN. Co je kyanid, není nutné vysvětlovat: přítomnost CN způsobuje, že Decis je rychle působící střevní insekticid. Ačkoliv deltamethrin není jezuitský jed a kyanoskupina v něm není spojena s alkalickým kovem, ale s organickým zbytkem, dostává se Decis uvnitř (doslova) s velmi vážnými následky.

Druhá složka, preim. kontaktní působení bromu Br. Známý mírný sedativní "brom" je ve skutečnosti bromid draselný KBr. Je neškodný pro určitou dávku, jako je chlorid sodný NaCl, ale zde a tam je halogen „vyvážený“ s alkalickým kovem, zhruba řečeno, se stejnou chemickou silou. Téměř „nevyvážený“ brom v deltamethrinu je téměř stejně toxický a nebezpečný jako halogen, jako volný chlor.

Nervový paralytický účinek deltamethrinu je dán strukturou celé molekuly. Ale kyanoskupina a brom jako toxiny mají společnou vlastnost: výrazný prahový účinek. Až do určité dávky na kilogram živé hmotnosti objektu jejich otrava neovlivňuje nebo je omezena na místní symptomy a prochází bez stopy. Pokud je však prahová hodnota překročena, pak druhá látka již působí v plném rozsahu.

Prahový účinek jedu platí pro všechny organismy, které jsou na něj náchylné, pouze pro nás a hmyz, hladiny prahových hodnot jsou odlišné. Pro práci s Decisem a jeho aplikaci na rostlinách zde vyplývá nejdůležitější závěr: striktně dodržujte dávkování, koncentraci roztoku a pravidla aplikace, viz níže! Nedodacha nechává škůdce naživu a předávkování může způsobit nenapravitelnou škodu provozovateli během provozu a spotřebitele zemědělských produktů!

Poznámka: Prahová hodnota působení deltamethrinu na arachnidy (pavoukovci) je mnohem vyšší než u hmyzu a blíže tomu u lidí. Proto je lék Decis akaricid v žádném případě není! Z klíšťat a nesnažte se to zkusit! S roztoči pavouků na místě, musíte bojovat s pesticidy s akaricidní akce, například. Karbofos, Tsipermetrin a další.

Bezpečnostní opatření

Pracovní roztoky Decis jsou pro člověka málo toxické a deltamethrin je špatně rozpustný ve vodě a tucích, takže mohou být stříkány ve zjednodušeném PPE: pracovní oděvy, obuv, pokrývky hlavy. Na obličej - respirátor-okvětní lístek a brýle. Latexové rukavice s vysokým leggem jsou na rukou a na oblečení by měla být vyhozena plastová pláštěnka nebo jiný vlhký oděv, který je možné prát s kapucí. Přípustný pracovní čas 4 hodiny; po práci si vezměte sprchu, plášť, rukavice a boty, aby se neutralizoval roztokem půl sklenice jedlé sody ve 3 vodách, a umyjte oblečení mýdlem. Na zpracovatelských závodech s roztokem látek 3. třídy nebezpečí viz video, ale v tomto případě věnujte pozornost především vybavení obsluhy a pořadí výroby:

Video: ochrana pro zpracovatelská zařízení Decis

Zvláštní podmínky

Kombinace v jedné přípravě 3. třídy nebezpečí pro člověka, 1. pro včely, vodní a druhá pro půdu mezi chemií pesticidů je obecně vzácná. Pro sebe, musíte také vzít v úvahu prah otravy účinek Decis, který je velmi individuální pro různé lidi. Proto platí následující dodatečná opatření:

  1. Do 15 let od operátora musí být vyškolen (instruován) pomocný pracovník - pojistitel v OOP;
  2. Bezpečnostní zóna při ošetřování osob 150 m;
  3. Totéž platí pro obytné budovy a soukromé zdroje vodovodu - 50 m;
  4. Ochranné pásmo nádrží - 2 km;
  5. Bezpečnostní včelařská oblast - 3 km;
  6. Omezení léta včel je 72 hodin;
  7. Neutralizace rozlitého přípravku nebo pracovního roztoku - okamžitý roztok hydroxidu sodného 200 g na kbelík vody;
  8. Pokud se lék dostane na integuments těla, umyjte to s tamponem namočeným v roztoku jedlé sody 2-3 lžíce. Já 1 litr vody a postižené místo opláchněte proudem čisté vody;
  9. Pokud se lék dostane do očí, dýchacího ústrojí, sliznic a do vnitřku - okamžitě se obraťte na toxikologa (nebo jej obětujte) a vezměte si s sebou obal od léku. Neexistuje žádné antidotum, opatření první svépomoci jsou neúčinná!
  10. Pokud se objeví jakékoli známky indispozice, okamžitě přestaňte pracovat a také vyhledejte lékaře.

Skladování

Decis se skladuje v obvyklých podmínkách pro pesticidy: v oddělené místnosti, která není určena pro skladování potravin, ve skříni atd. kontejner pod zácpou dětí a zvířat. Skladovací teplota je v rozmezí –20 až +40 ° C. Uchovávání přípravku Decis ve stejné nádobě s biologickými produkty je nepřijatelné.

Postup při podávání žádostí

Postupy použití Decis Profi VDG a Decis Lux Lux se výrazně liší: v obou případech se matečné louhy připravují několika různými způsoby. Kromě toho je druhový počet plodin, které mají být ošetřeny Decis Lux KE, mnohem širší a předpisy pro jejich aplikaci jsou jednodušší. Postřik v obou případech se provádí podle obvyklých pravidel: ve večerních hodinách v klidném, lépe zataženém počasí. Čas na déšť 2 hodiny; teplotní rozsah účinnosti zpracování od +15 do +30 stupňů Celsia.

Decis Profi

Zásobní roztok Decis VDG se připraví obvyklým způsobem: dávka léku se uzavře malým množstvím teplé vody a míchá se do kaše. Osivo se zředí mícháním vodou na objem cca. 1 litr a nalije do získaného matečného louhu za míchání do nádrže postřikovače naplněné na 1 / 5-1 / 3. Naplněná nádrž se uzavře a několikrát se silně protřepe. V provozu je nádrž každých půl hodiny třepána. Pracovní roztok musí být spotřebován do 4 hodin.

Dávky, míry spotřeby a aplikační postupy Decis Profi VDG jsou uvedeny v tabulce:

Decis Lux

Zásobní roztok decis Lux Suite za podmínek LPH se připravuje jednoduše: ampule se rozpustí ve stanoveném množství vody, viz níže. Pracovní roztok se spotřebuje do 6 hodin; Nádrž můžete protřepávat každé 2 hodiny.

Návod k použití léku Decis Lux je uveden v tabulce. Ampulku nelze rozdělit, pokud roztok potřebuje méně: není otevřen při otevření. Možnou možností na proužkové lince je nejprve vytvořit roztok s maximální koncentrací (pro jablečné, kamenné ovoce, luštěniny a zrna), podle potřeby jej zpracovat a poté zředit zbytek, zpracovat ostatní podle. kultury.

Na závěr

Podle zkušeností s používáním Decis malými zahradníky lze zahradníkům říci, že za prvé, jeho použití z brouka bramboru Colorado není ekonomicky odůvodněné: není-li posuzováno zjevným účinkem („nohy nahoru a padají“), ale bezpečností plodin, není to nejhorší. Účinek je dán Intra Vir, Spark Gold, Konfidor, Koragen a dalšími, levnější a bezpečnější insekticidy.

Za druhé, nejlepší oblastí použití Decis v soukromých farmách a malých komoditních farmách je ochrana jablek z plodin. Zvláště - v prvním případě, protože i malé množství červů v ovoci zbavuje plodnost a ziskovost. Současně, deltamethrin, který má slabou translaminární aktivitu, prakticky neproniká přes hustá pokrytí jablek a není třeba se obávat ekologické kompatibility plodiny, s výhradou předpisů o užívání léčiva. Jak používat Decis pro ochranu plodin jablek, viz video:

Lék Decis Profi je moderní kontaktní intestinální insekticid, který je doporučován odborníky proti širokému spektru rostlinných škůdců.

Účinná látka léčiva - deltamethrin. Mechanismus účinku je blokování nervových impulzů a poškození motorických center hmyzu, což vede k jeho paralýze a smrti. Látka byla poprvé získána v roce 1971.

Používá se proti následujícímu hmyzu:

  1. Lepidoptera: zimní lopatka, můra stonková, kapusta bílá, můra, můra;
  2. Stejnokřídlí: mrkev a mšice kukuřice a její další druhy, cicadas, scytworm, listobloshka;
  3. Coleoptera: boll weevil, mravenec, obilí, mlýn, brouk bramborový, brouk bramborový.

Na jihu Ruska, kde se pěstuje většina obilí, je skutečnou katastrofou brouk zvaný Moorish shrimp - Tenebrioides mauritanicus. Pokud vstoupí do sýpky, můžete zapomenout na sklizeň. Mouka dostane tmavou barvu, nepříjemný zápach a stane se nevhodným pro použití.

Lék Decis vyrábí německá společnost „Bayer“ a má dvě možnosti vydání: „Profi“ a „Expert“. Liší se v množství účinné látky - deltamethrinu. Decis Profi obsahuje 250 g / kg látky proti 150 g / kg pro přípravek Decis Expert a má delší dobu použitelnosti - 5 let ve srovnání s Decis Expert (3 roky).

K dispozici ve formě ve vodě dispergovatelných granulí, tzn. rozpustný ve vodě, na rozdíl od Decis Expert, což je koncentrátová emulze. Baleno v lahvičkách po 0,6 kg a v pytlích s práškem 1 gram.

Pozor! V Rusku je lék dostupný pouze ve výše uvedeném balení. V prodeji jsou padělky ve 2 ml ampulích a 10 ml lahvičkách. To je falešný. Oficiální dovozce této drogy v Rusku pod ochrannou známkou "Bayer" je Agroline LLC.

Lék je účinný proti mnoha škůdcům. To je potvrzeno testováním na 50 typech plodin ve 140 zemích, které vykazovaly vysoký biologický účinek s minimálním dopadem na životní prostředí.

Charakteristika léku Decis Profi

  1. Léčivo má vysokou účinnost při nízkých dávkách;
  2. Má vysokou rychlost akce v první hodině aplikace;
  3. Dlouhodobě se nevymývají srážkami;
  4. Doba ochranného působení se pohybuje od 5 do 15 dnů, v závislosti na typu škůdce a plodiny;
  5. Dobře kompatibilní s jinými léky, kromě těch, které mají složení alkalických složek;
  6. Velkým plusem je, že může být použit s regulátory růstu;
  7. Při správném použití je netoxický a bezpečný pro půdu a rostliny, rozkládá se za 3-4 týdny;
  8. Neinhibuje žížaly a další pôdní faunu;
  9. Při stříkání nezpůsobuje skvrny, zažloutnutí a popáleniny na listech rostlin;
  10. Lze jej použít v různých klimatických pásmech;
  11. Vhodné pro skladování, rozpouštění, měření, přepravu.
  1. Vysoce toxický pro včely;
  2. Má omezení týkající se používání rybníků v hygienické oblasti, limit tolerance pro použití je nejméně 2 km od pobřeží.
  3. Snižuje dopad nárazu při teplotách nad +25 ° C;
  4. Poskytuje vynikající výsledky při léčbě mladých larev, ale je neúčinný, když je vystaven dospělým, zejména broukům bramborovým.

Návod k použití

Instrukce léku Decis Profi obsahuje řadu omezení, která musí být zohledněna při použití:

  1. Postřik se provádí pouze v suchém, klidném počasí bez přímého slunečního světla ráno nebo večer.
  2. Používejte pouze čerstvě připravený roztok, skladování zbývajícího roztoku není dovoleno.
  3. Po jednorázovém použití omyjte nádobu horkou vodou a mýdlem, ruce by měly být chráněny rukavicemi.
  4. Po posledním ošetření by nádoba neměla být používána k jiným účelům, nesmí být hozena do kontejnerů na odpadky nebo do vodních útvarů, nejlépe je spálit.
  5. Přípravek skladujte na suchém místě při teplotě -15 ° C až + 30 ° C, na místech nepřístupných pro děti a domácí zvířata.
  6. Ošetření by mělo být prováděno v ochranném oděvu, v dýchací masce, v ochranných brýlích a v gumových rukavicích, protože léčivo patří mezi středně toxické látky pro člověka (třída nebezpečnosti 3).

Decis Profi se používá jako kapalný roztok. Pracovní roztok je poměr: 1 g léčiva na 10 litrů vody. Za prvé, nástroj se rozpustí v malém množství teplé vody, pak za stálého míchání přiveďte na požadovaný objem.

Postřik začíná při prvním výskytu škůdců. Pro tento postup je nejvhodnější postřikovač. Standardní objem roztoku pro 1 tkáň je 7-15 litrů nebo stejné množství pro 2-5 stromů. Objem se upravuje v závislosti na stupni poškození, přičemž je nutné dosáhnout plného pokrytí celé plochy listu. Je lepší se nedotýkat rostlin po dobu 3 dnů po ošetření.

Během kvetení je zpracování zakázáno. Poslední postřik by měl být dokončen 3-4 týdny před sklizní, ale pro melouny, vodní melouny, zelí a mrkev se provádí 1-2 dny před sklizní.

Podle recenzí zahradníků a zahrádkářů byl lék na desetibodové stupnici hodnocen - 8 bodů. Je zde vysoká účinnost, snadná příprava, slabý nedráždivý zápach, ale jsou zde uvedeny komentáře o délce trvání expozice (nejvýše 10 dnů v uvedeném maximu 15).

Před použitím je nutné prostudovat návod k použití léčiva pro různé kultury, protože nedodržení proporcí a počtu léčeb vede ke snížení výsledku.

Doporučení pro užívání drogy pro soukromé domácnosti.

http://myorhid.ru/detsis-instruktsiya-po-primeneniyu/

Publikace Trvalých Květin